Horoscopul zilei

Sagetator
(22 Noiembrie - 20 Decembrie)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Cultura generala

Reciclarea este procesul de refolosire a materialelor si produselor vechi pentru crearea altora, fara a apela la materii prime noi, reducand astfel consumul de energie necesar extragerii materiilor prime, respectiv distrugerii deseurilor.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Intr-un avion, intorcandu-se de la o conferinta internationala, Vladimir Putin, George W. Bush, Papa Ioan Paul al II-lea si un copil scolar. Se defecteaza motoarele si avionul incepe sa piarda din inaltime. Situatia era disperata, in avion aflandu-se 4 persoane si doar 3 parasute. Plin de curaj, primul sare domnul Putin iar dl. Bush ii urmeza exemplul. Papa ii spune copilului:
- Fiule, eu am trait mult, consider ca mi-am indeplinit menirea in aceasta lume si ma simt pregatit sa ma infatisez Domnului. Ia tu parasuta si sari!
- Nu, parinte, putem sari impreuna, priviti, sunt 2 parasute.
- Dar este un adevarat miracol...
- Nu, parinte, dl. Bush a sarit cu ghiozdanul meu!

› vrei mai mult

home : Chestii distractive : Spanzuratoarea

Spanzuratoarea


Wrong: 2 out of 6   # Numar de greseli ramase: 4

TRU_ _ _ IAT


Alege o litera de mai jos:

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Chestii distractive

Evenimentele zilei

30 septembrie 1790
Se stinge din viata Nicolae Mavrogheni, domnitor fanariot din tara Romaneasca

La 30 septembrie 1790 trece in nefiinta Nicolae Mavrogheni, domnitor fanariot din tara Romaneasca (1786 – 1790). Originar din insula Paros, Mavrogheni a ajuns domn cu ajutorul lui Gazi Hasan pasa, comandantul flotei otomane al carei dragoman era. Numirea acestui "galiongiu" (galion = corabie mare, galera) n-a fost deloc bine vazuta nici de boieri, nici de norod, si de aici un sir intreg de pamflete, piese de teatru sau versuri menite a ridiculiza politica si masurile acestuia. Pe 30 septembrie 1790 a fost spanzurat/decapitat din ordinul lui Hassan Pasa pentru insubordonarea fata de Imperiul Otoman. A ramas in istoria Bucurestiului printr-o excentricitate a sa, de a polei cu aur coarnele cerbilor de la trasura sa. De asemenea, la capatul Podului Mogosoaiei (langa Muzeul taranului Roman) a construit o biserica ce a dainuit pana astazi. Este de asemenea unul dintre cei care au contribuit la dezvoltarea - modesta si primitiva, totusi, si doar pentru cativa boieri ai vremii - a alimentarii cu apa printr-un sistem de conducte. Sursa: ro.wikipedia.org

› vrei mai mult