Distractie
Horoscopul zilei
Cultura generala
Libelula e un pradator feroce si foarte eficient. 95 % din atacurile lor se termina prin capturarea prazii. Ca o comparatie, rechinii, unii dintre cei mai periculosi pradatori din lume, reusesc sa prinda doar jumatate din ceea ce vaneaza, iar leii, atat de temuti pe uscat, se multumesc doar cu un sfert din prazile pe care le ataca. Asta se intampla pentru ca leii urmaresc prada, nu o intercepteaza. Daca libelulele ar fi suficient de mari sa prinda gazele, leii ar muri de foame, la fel ca majoritatea pradatorilor terestri. Daca nu ar putea zbura libelulele ar muri de foame, din cauza faptului ca ele isi prind prada din zbor.
› vrei mai multBancul zilei
Doi barbati calatoreau in acelasi compartiment al unui tren. La un moment dat, unul din ei decide ca ar fi frumos sa se prezinte. Acesta isi aduna mucii in gura si scuipa direct spre fata celuilalt. In ultimul moment, flegma ia o curba si il ocoleste pe barbat. Mandru de aceasta realizare, proprietarul flegmei se prezinta:
- Ion! Flegmar profesionist.
Cel de-al doilea il scuipa pe Ion fix intre ochi si spune:
- Gheorghe! Incepator.
Shop Clopotel.ro
![Covoras puzzle din spuma cu 9 piese Cute Animals](https://img.nichiduta.ro/produse/2025/01/Covoras-puzzle-din-spuma-cu-9-piese-407731-1.jpg)
home : Chestii distractive : Spanzuratoarea
Spanzuratoarea
M_ GHI_ _ IZ_ _ E
Imi pare rau, ai fost spanzurat!!!
Cuvantul era "MAGHIARIZARE"
Joaca din nou.
Shop Clopotel.ro
![Covoras puzzle din spuma cu 9 piese Cute Animals](https://img.nichiduta.ro/produse/2025/01/Covoras-puzzle-din-spuma-cu-9-piese-407731-1.jpg)
Evenimentele zilei
10 februarie 1923
Se stinge din viata fizicianul Wilhelm Conrad Rontgen, descoperitorul razelor X
La 10 februarie 1923 trece in nefiinta fizicianul german Wilhelm Conrad Rontgen, descoperitorul razelor X. Ca profesor al universitatii Würzburg, studiind descarcarile electrice in tuburi vidate, a descoperit in anul 1895 emisia unor radiatii penetrante, pe care le-a numit radiatii X care, dupa moartea sa si in pofida testamentului sau, au fost denumite raze Rontgen. In anul 1901 a fost distins cu Premiul Nobel pentru Fizica. Motivatia juriului Nobel: "ca apreciere pentru serviciile extraordinare oferite prin descoperirea remarcabilelor raze".