Horoscopul zilei

Fecioara
(23 August - 21 Septembrie)


Azi e o zi deosebita pentru tine. Orice ar fi, nu trebuie sa lasi nimic sa-ti afecteze moralul.

› vrei zodia ta

Cultura generala

Toti jucatorii Romaniei (fara Stelea) si-au vopsit parul in galben la Campionatul Mondial din 1998 organizat in Franta, ca urmare a unui pariu facut de Dan Petrescu cu antrenorul de la acea vreme, Anghel Iordanescu. Au promis ca se vor vopsi, daca vor fi calificati dupa primele doua meciuri.

› vrei mai mult

Bancul zilei

intr-o zi betivul satului a murit .preotul care era dator sa oficieze slujba de inmormantare a fost chemat de carte fratele mortului un betiv si jumatate si
ii spune:iti dau 10.000 $ daca spui ca fratele meu a fost un sfant .Preotul gandindu-se la aceasta oferta tentanta accepta.
la inmormantare preotul spuse. stim cu toti ce mult isi batea acest om sotia si copiii si ii maltrata dar in comparatie cu fratele sau era un SFANT

› vrei mai mult

home : Chestii distractive : Spanzuratoarea

Spanzuratoarea


Wrong: 6 out of 6

_ O_ INATIUNE


Imi pare rau, ai fost spanzurat!!!

Cuvantul era "DOMINATIUNE"

Joaca din nou.

Chestii distractive

Evenimentele zilei

4 noiembrie 1860
Alexandru Ioan Cuza aproba Legea de organizare a Politiei Romane

La 4 noiembrie 1860 domnitorul Alexandru Ioan Cuza a aprobat Legea de organizare a Politiei Romane.


Alexandru Ioan Cuza


Incepand cu Legea de organizare a politiei a lui Alexandru Ioan Cuza (4 noiembrie 1860), urmata de Legea lui Vasile Lascar (1 aprilie 1903) si de Legea pentru organizarea politiei generale a statului (8 iulie 1929), competentele organelor de politie sunt extinse, iar raporturile cu celelalte structuri ale statului mult mai bine reglementate. Prin Decretul nr. 25 din 23 ianuarie 1949 se infiinteaza Militia, apoi, prin Decretul – Lege nr. 2/27 decembrie 1989 se reinfiinteaza Politia Romana ale carei competente vor fi reglementate, ulterior, prin Legea nr. 26 din 18 mai 1994 si prin Legea 218 din 23 aprilie 2002. Din 1990, Politia Romana a cunoscut mai multe etape de transformari menite sa asigure siguranta persoanelor, a colectivitatilor, drepturilor legitime ale cetatenilor, precum si a altor drepturi prevazute in acte internationale la care Romania este parte.

› vrei mai mult