Horoscopul zilei

Varsator
(20 Ianuarie - 18 Februarie)


Atmosfera din grupul de prieteni pare incinsa, esti debusolat/a, pentru ca nu stii cum sa procedezi. Poate ca ar trebui sa luati o pauza.

› vrei zodia ta

Cultura generala

Digasterul (Digaster giganteus) sunt acei viermi uriasi din Australia, care traiesc in solurile din sudul Statului Victoria si in Queensland. Asemanatori cu ramele, ei ating insa o lungime de 3m, o grosime de 5 cm si cantaresc 500-800 g. Ei sunt declarati monumente ale naturii, fiind ocrititi prin legi speciale. Sursa: Enciclopedia de Biologie - Editura All

› vrei mai mult

Bancul zilei

Un baiat aude de la un coleg de scoala ca majoritatea adultilor au cel putin un secret intunecat, motiv pentru care e foarte usor sa-i santajezi spunand "Am aflat tot adevarul", chiar daca tu n-ai aflat de fapt nimic. Baiatul se hotaraste sa mearga acasa si sa incerce smecheria. Cand este intampinat la usa de mama sa, baiatul ii spune:
- Am aflat tot adevarul!
Mama ii da indata 20 de dolari si-l roaga sa nu-i spuna tatalui sau ce-a aflat. Destul de multumit, baiatul isi asteapta tatal acasa si-l intampina spunandu-i:
- Am aflat tot adevarul!
Tatal ii da indata 40 de dolari si-l roaga sa nu-i spuna mamei sale ce-a aflat. Foarte multumit, a doua zi in drum spre scoala, baiatul intampina postasul cu aceeasi replica. Postasul scapa din maini toate scrisorile, isi deschide bratele si-i spune:
- Atunci hai si imbratiseaza-ti TATAL!

› vrei mai mult

home : Chestii distractive : Spanzuratoarea

Spanzuratoarea


Wrong: 6 out of 6

M_ G_ I_ RIZ_ RE


Imi pare rau, ai fost spanzurat!!!

Cuvantul era "MAGHIARIZARE"

Joaca din nou.

Chestii distractive

Evenimentele zilei

14 decembrie 1900
Nasterea mecanicii cuantice

Pe 14 decembrie, anul 1900, fizicianul Max Planck face publica noua sa teorie despre natura energiei, teoria cuantelor, care va sta la baza fizicii moderne. Astfel, el a putut anunta valori pentru numarul lui Avogadro, care reprezinta numarul moleculelor dintr-un mol precum si valoarea unei unitati de sarcina electrica, care erau mult mai precise decat ceea ce se stia pana atunci. Acest eveniment este azi referit ca "nasterea mecanicii cuantice".

› vrei mai mult