Distractie
Horoscopul zilei
Varsator
(20 Ianuarie - 18 Februarie)
Atmosfera din grupul de prieteni pare incinsa, esti debusolat/a, pentru ca nu stii cum sa procedezi. Poate ca ar trebui sa luati o pauza.
› vrei zodia taCultura generala
Pamantul s-a format dintr-un nor de gaz si praf unit prin forta gravitatiei precum ghemotoacele de praf care se formeaza cand maturam si descoperim ca praful se aglomereaza. Apoi s-a transformat intr-o minge de roca lichida si metal dupa ce norul de gaz si praf s-a unit prin forta gravitatiei. Materialele mai usoare au iesit la suprafata, unde s-au racit, formand o scoarta tare. Rocilele de dedesubt au ramas fierbinti si in stare lichida.
› vrei mai multBancul zilei
In padure:
Gasca ii da o palma din fundul gradinii ursul, ursul se intoarce iar gasca ii zice:
- Da-mi mai o tigara !!!
Ursul ii da o tigara.
Gasca ii mai da o palma, ursul se intoarece, iar gasca ii zice pe acelasi tot:
- Da-mi mai si foc!
Ursul ii da si foc.
Iepurasul vazand toate astea ii da si el o palma ursului, ursul se intoarece iar ipurasul cu un ton cat de cat feroce ii zice:
- Da-mi mai o tigara!
Ursul se supara ii ia pe amandoi si ii arunca.
Gasca: - Iepuras tu stii sa zbori?
Iepurasul: Nu!
Gasca: Si atunci de ce te dai mare la urs?
Shop Clopotel.ro
home : Chestii distractive : Spanzuratoarea
Spanzuratoarea
_ _ _ HI_ _ IZ_ _ _
Imi pare rau, ai fost spanzurat!!!
Cuvantul era "MAGHIARIZARE"
Joaca din nou.
Shop Clopotel.ro
Evenimentele zilei
4 decembrie 1798
Printul grec fanariot Constantin Hangerli ajunge la Bucuresti
La 4 ianuarie 1798 printul grec fanariot Constantin Hangerli, investit de otomani domn al Tarii Romanesti la data de noiembrie 1797, ajunge la Bucuresti. Constantin Hangerli a domnit in perioada 4 ianuarie 1798 - 18 februarie 1799. Si-a inceput domnia prin masuri dure de colectare a proviziilor pentru trupele otomane anti-Pazvantoglu si apoi prin inventarea suplimentara a nenumarate dari, pentru propria capatuire, ca de pilda "vacaritul", dare desfiintata mai tarziu. Faptele sale au condus la mari tulburari in tara si revolte prin sate, la care s-a adaugat situatia dezastruoasa ca urmare a punerii pe fuga a uriasei armate de o suta de mii de osteni ai turcilor, de catre cei opt mii de oameni ai vestitelor bande ale lui Pazvantoglu. Aceasta situatie il determina pe sultan sa hotarasca mazilirea domnului de la Bucuresti, inclusiv sentinta de condamnare prin decapitare.