Horoscopul zilei

Scorpion
(23 Octombrie - 21 Noiembrie)


Starea de sanatate te poate trimite la medicul de familie pentru un control amanuntit. Poate ca nu este nimic grav, dar ar trebui sa acorzi mai multa atentie alimentatiei si hidratarii.

› vrei zodia ta

Cultura generala

Pestele catarator sau pestele randunica - traieste in padurile de mangrove de pe tarmurile oceanelor Indian si Pacific. Nu mai mari de 15 cm, ei au inotatoarele pectorale lungi, puternice si astfel croite incat pot fi folosite ca picioare. Acest lucru permite pestelui sa se catare in copaci si sa vaneze in timpul refluxului mai mult pe uscat decat pe apa. Sursa: Enciclopedia de Biologie - Editura All

› vrei mai mult

Bancul zilei

La un concurs de credinta:
Englezul:Noi ca sa aratam cat de credincioshi suntem,facem un cerc si aruncam bani in sus!!Ce cade in cerc e al nostru iar ce cade inafara cercului e al lui Dumnezeu!!
Francezul:Noi tragem o linie pe pamant,aruncam bani in sus iar ce cade in dreapta e al lui Dumnezeu iar ce cade in partea stanga e al nostru!!
Romanul:Noi suntem cei mai credincioshi!! Noi aruncam bani in sus,ce ramane sus e al lui Dumnezeu iar ce cade este al nostru!

› vrei mai mult

home : Chestii distractive : Spanzuratoarea

Spanzuratoarea


Wrong: 5 out of 6   # Numar de greseli ramase: 1

T_ UN_ HIAT


Alege o litera de mai jos:

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Chestii distractive

Evenimentele zilei

16 august 2004
Sonda Cassini-Huygens descopera doua luni ale lui Saturn

Saturn


La 16 august 2004 sonda spatiala Cassini-Huygens descopera doua luni ale lui Saturn. Misiunea Cassini–Huygens a fost lansata în data de 15 octombrie 1997, fiind compusa din sonda orbitala Cassini (NASA) si sonda de aterizare Huygens (ESA). Pentru manevre de asistenta gravitationala, misiunea a trecut pe langa Venus de doua ori (26 aprilie 1998, 24 iunie 1999), Pamant (18 august 1999) si Jupiter (30 decembrie 2000). Dupa aproape 7 ani de calatorie prin Sistemul Solar, sonda a intrat pe orbita planetei Saturn in data de 1 iulie 2004. Datele transmise au stat la baza a 3948 studii stiintifice publicate pana acum, iar cercetatorii asteapta înca ultimele "cuvinte" ale sondei privind atmosfera lui Saturn. Impreuna cu Voyager,  misiunea Cassini-Huygens este una dintre cele mai de succes din istoria de pana acum a explorarii spatiului. Testeaza-ti cunostintele despre Saturn in sectiunea Teste din site-ul clopotel.ro


Saturn

› vrei mai mult