Horoscopul zilei

Varsator
(20 Ianuarie - 18 Februarie)


O vizita neasteptata iti da peste cap tot programul. Hai, nu dezarmam si incerca sa fii o gazda placuta. Chiar si asa, daca vei sti sa fii diplomat/a, vei scapa foarte repede de musafir.

› vrei zodia ta

Cultura generala

Top 10 cele mai apreciate marci din lume in 2018 au fost: Google, Apple, Amazon, Microsoft, Tencent, Facebook, Visa, McDonald`s, Alibaba si AT&T

› vrei mai mult

Bancul zilei

Patru studenti la o universitate din Bucuresti au dat toate testele minunat, urmand sa dea sesiunea finala, pentru a sarbatori succesul pe care l-au avut pana la moment, au decis sa mearga la Brasov pentru a se distra, cu gandul ca se vor intoarce vineri si vor invata tot weekend-ul. "Zis si facut", insa au iesit din betie doar duminica seara, ajungand la Bucuresti spre dimineata. Au inventat ei o scuza si au venit la prof:
- Am fost la Brasov pentru a face un studiu stiintific referitor la modul de viata al animalelor... dar din nefericire pe drum am avut pana la o roata si am asteptat ajutor mai bine de 8 ore, permiteti-ne sa mai dam o data.
- OK, a zis proful, maine dimineata va astept. Studentii bucurosi au tocit toata noaptea. Dimineata la examen, proful i-a pus pe fiecare in cate un cabinet separat si le-a dat o lucrare de 100 puncte.
Pe prima pagina era un item din mai multe intrebari foarte usoare care valorau 5 puncte! Studentii bucurosi de simplitatea lucrarii dau pagina, vad itemul II care valoreaza 95 de puncte cu o singura intrebare:
"Care roata a avut pana?

› vrei mai mult

home : Chestii distractive : Spanzuratoarea

Spanzuratoarea


Wrong: 4 out of 6   # Numar de greseli ramase: 2

R_ PR_ Z_ NTAT_ _ 


Alege o litera de mai jos:

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Chestii distractive

Evenimentele zilei

6 octombrie 1408
Atestarea documentara a municipiului Iasi

La 6 octombrie 1408 are loc atestarea documentara a municipiului Iasi intr-un document emis de domnitorul Moldovei Alexandru cel Bun, un privilegiu comercial acordat la 6 octombrie 1408. in 1564, domnitorul Alexandru Lapusneanu a mutat aici capitala Moldovei de la Suceava. Intre 1565 si 1859, orasul a fost capitala Moldovei, apoi, intre 1859 si 1862, atat Iasi cat si Bucuresti au fost capitalele de facto ale Principatelor Unite ale Moldovei si Valahiei. In 1862, cand uniunea celor doua principate a devenit deplina sub numele de Romania, capitala tarii a fost stabilita la Bucuresti.

› vrei mai mult