Distractie
Horoscopul zilei
Cultura generala
Galaxiile calatoresc in spatiu si cateodata se ciocnesc, galaxiile mai mici disparand. Galaxia noastra Calea Lactee si vecina noastra Andromeda, o galaxie mai mare ca a noastra, se vor ciocni peste aproximativ 4,5 miliarde de ani. Inainte de acest impact, Calea Lactee se va lovi de Marele Nor al lui Magellan, o galaxie mult mai mica decat a noastra. Se estimeaza ca impactul va avea loc peste 2,5 miliarde de ani.
› vrei mai multBancul zilei
Un tip intra intr-un local si ii spune chelneritei:
- Vreau un sandvis cu o felie de paine alba, una de paine neagra si una de paine integrala, prajite mediu. Pune sunca si branza pe stratul de jos, puiul, frunza de laptuca si rosia pe stratul de sus. Pune maioneza pe fiecare strat. Taie cojile si taie-l in patru, cu cate o felie de muratura pe fiecare si o scobitoare care sa tina la un loc fiecare sfert. Ai inteles?
- S-a facut, zise chelnarita.
Apoi striga spre bucatarie:
- Un sandvis pentru un arhitect. Aduc si planurile imediat.
Shop Clopotel.ro
![Stiu sa citesc - Povesti magice](https://noriel.ro/media/catalog/product/n/0/n00024262_9786060242628_stiu_sa_citesc_-_povesti_magice_1.jpg)
home : Chestii distractive : Spanzuratoarea
Spanzuratoarea
R_ CH_ _ _ _ _ R_ _
Imi pare rau, ai fost spanzurat!!!
Cuvantul era "RECHIZITORIU"
Joaca din nou.
Shop Clopotel.ro
![Stiu sa citesc - Povesti magice](https://noriel.ro/media/catalog/product/n/0/n00024262_9786060242628_stiu_sa_citesc_-_povesti_magice_1.jpg)
Evenimentele zilei
10 februarie 1923
Se stinge din viata fizicianul Wilhelm Conrad Rontgen, descoperitorul razelor X
La 10 februarie 1923 trece in nefiinta fizicianul german Wilhelm Conrad Rontgen, descoperitorul razelor X. Ca profesor al universitatii Würzburg, studiind descarcarile electrice in tuburi vidate, a descoperit in anul 1895 emisia unor radiatii penetrante, pe care le-a numit radiatii X care, dupa moartea sa si in pofida testamentului sau, au fost denumite raze Rontgen. In anul 1901 a fost distins cu Premiul Nobel pentru Fizica. Motivatia juriului Nobel: "ca apreciere pentru serviciile extraordinare oferite prin descoperirea remarcabilelor raze".