Distractie
Horoscopul zilei
Cultura generala
Mierea, acest aliment delicios, cu parfum delicat, este preparat de catre albine. Modul de formare al mierii este, insa, destul de putin cunoscut, datorita valentelor mai putin estetice ale procesului. Ca materie prima in fabricarea mierii este folosit nectarul, care sufera o prelucrare in gusa albinei, este partial hidrolizat si imbibat cu saliva albinei. Apoi este debordat in alveole. Astfel se pregateste mierea florala.
› vrei mai multBancul zilei
Un grup de cercetatori scriu o carte, de 300 de pagini, un compendiu de fizica cuprinzand toate cunostintele din domeniu. Se hotarasc sa faca un sondaj ca sa afle in cat timp o vor invata studentii.
Merg mai intai la francezi si astia zic ca o invata in patru luni!
Apoi merg in Germania si nemtii spun ca o invata in doua luni!
Si in final ajung in Romania, intr-un camin studentesc unde toti erau beti morti !
Il trezesc pe unul si il intreaba :
- In cat timp reusesti sa inveti toata cartea asta ?
Studentul nostru face ochii mari si incepe sa urle:
- Bei, scularea, maine avem examen!
Shop Clopotel.ro
![Set de cosmetice, make-up si unghii, Make It Real, 7 piese](https://noriel.ro/media/catalog/product/n/0/n00002307_695929023072_set_de_cosmetice_make-up_si_unghii_make_it_real_7_piese_1_.jpg)
home : Chestii distractive : Spanzuratoarea
Spanzuratoarea
M_ _ _ I_ _ IZ_ _ E
Imi pare rau, ai fost spanzurat!!!
Cuvantul era "MAGHIARIZARE"
Joaca din nou.
Shop Clopotel.ro
![Set de cosmetice, make-up si unghii, Make It Real, 7 piese](https://noriel.ro/media/catalog/product/n/0/n00002307_695929023072_set_de_cosmetice_make-up_si_unghii_make_it_real_7_piese_1_.jpg)
Evenimentele zilei
10 februarie 1923
Se stinge din viata fizicianul Wilhelm Conrad Rontgen, descoperitorul razelor X
La 10 februarie 1923 trece in nefiinta fizicianul german Wilhelm Conrad Rontgen, descoperitorul razelor X. Ca profesor al universitatii Würzburg, studiind descarcarile electrice in tuburi vidate, a descoperit in anul 1895 emisia unor radiatii penetrante, pe care le-a numit radiatii X care, dupa moartea sa si in pofida testamentului sau, au fost denumite raze Rontgen. In anul 1901 a fost distins cu Premiul Nobel pentru Fizica. Motivatia juriului Nobel: "ca apreciere pentru serviciile extraordinare oferite prin descoperirea remarcabilelor raze".