Distractie
Horoscopul zilei
Sagetator
(22 Noiembrie - 20 Decembrie)
Toate vor merge bine pentru tine, mai ales in prima parte a zilei. Asadar, daca ai posibilitatea ai putea sa devansezi o parte din ce ti-ai propus si sa iti dedici restul timpului relaxarii! Poti sa-ti suni prietenii sa mai vorbesti cu ei, sa citesti o carte, sau de ce nu, sa vezi un film.
› vrei zodia taCultura generala
Cafeaua abunda in vitamine. Multe dintre ele se pierd prin prajire, dar raman vitamine ca: B1, B2, B5, dar si minerale ca magneziul sau potasiul. Conchistadorii spanioli nu intamplator, beau o ceasca de cafea calda inainte de a lupta cu dusmanul. In ciocolata de asemenea se gasesc elemente active ca si calciu, sodiu, fier, vitamina E, desigur in cantitati destul de mici. Aceste substante minerale sunt adunate special pentru a face din acest produs un izvor deosebit de energie. Ciocolata tonifica foarte bine sistemul nervos central, datorita continutului in teobromina, o substanta care prin calitatile sale este apropiata de cofeina. Desigur, nu este atat de tare dar o bucata de ciocolata te ajuta sa inlaturi senzatia de somn si oboseala.
› vrei mai multBancul zilei
Un politist opreste un sofer beat.
Incheie procesul verbal, ii da o amenda si niste puncte de penalizare, la care soferul intreaba:
- Si cu astea ce fac?
- Pai ... Mai strangi cateva din astea si iti iei o bicicleta ...
Shop Clopotel.ro
home : Chestii distractive : Spanzuratoarea
Spanzuratoarea
_ E_ _ _ Z_ TO_ _ U
Imi pare rau, ai fost spanzurat!!!
Cuvantul era "RECHIZITORIU"
Joaca din nou.
Shop Clopotel.ro
Evenimentele zilei
4 ianuarie 1809
Se naste Louis Braille, inventatorul alfabetului pentru nevazatori
La 4 ianuarie 1809 se naste Louis Braille, pedagog francez, inventatorul alfabetului pentru nevazatori ce ii poarta numele, Braille. La varsta de 3 ani, in 1812, in urma unui accident produs in atelierul de pielarie al tatalui sau, isi pierde vederea. Din 1822 Braille experimenteaza procedeul "scrierii nocturne" elaborat de Charles Barbier si incepe cercetarile sale pentru elaborarea unui nou sistem de scriere pentru nevazatori, terminand alfabetul Braille in 1824. Studiaza algebra, gramatica si geografia, iar in 1827 transcrie in Braille elementele de gramatica. In 1828 aplica sistemul propriu si la notatia muzicala.