Distractie
Horoscopul zilei
![](https://www.clopotel.ro/utile/horoscop/img/stil1/capricorn.jpg)
Capricorn
(21 Decembrie - 19 Ianuarie)
In aceasta zi o sa descoperi ca poti face lucruri pe care nu credeai ca le poti face. Daca vei participa la o competitie intre prieteni, ai mari sanse sa te clasezi pe podium pentru ca esti plin/a de ambitie! Din fericire, seara vei avea ocazia sa te relaxezi cu adevarat.
› vrei zodia taCultura generala
Batalia de la Waterloo s-a dovedit a fi batalia cruciala care a decis soarta lui Bonaparte si a imperiului sau. Astfel, prin batalia din 18 iunie 1815 se pune capat seriei de razboaie revolutionare si napoleoniene care cuprinsesera Europa; in acelasi timp, ea reprezinta sfarsitul primului Imperiu Francez si al carierei lui Napoleon. De asemenea, desi invingatorii nu aveau cum sa stie acest lucru la momentul respectiv, batalia pe care tocmai o castigasera avea sa fie ultima mare batalie a secolului al XIX-lea, dupa ea instaurandu-se pacea europeana generala care avea sa dureze (cu exceptia razboaielor locale, din Europa de Est) pana la izbucnirea Primului Razboi Mondial.
› vrei mai multBancul zilei
Proprietarul unei firme de constructii vorbeste cu primarul orasului:
- Am la firma un Mercedes nou, de care nimeni nu se foloseste, ma gandeam sa vi-l fac cadou.
- Nu, nici intr-un caz! Eu nu pot primi asa cadouri scumpe.
- In cazul acesta, as putea sa vi-l vand cu 100 de euro.
- Eeee... atunci as vrea sa cumpar doua.
Shop Clopotel.ro
![Calatoriile lui Gulliver cu jurnal de lectura, Jonathan Swift](https://noriel.ro/media/catalog/product/9/7/9786303290973.jpeg)
home : Chestii distractive : Spanzuratoarea
Spanzuratoarea
# Numar de greseli ramase: 1
M_ _ H_ _ _ _ Z_ _ E
Alege o litera de mai jos:
A
B
C
D
E
F
G
H
I
J
K
L
M
N
O
P
Q
R
S
T
U
V
W
X
Y
Z
Shop Clopotel.ro
![Calatoriile lui Gulliver cu jurnal de lectura, Jonathan Swift](https://noriel.ro/media/catalog/product/9/7/9786303290973.jpeg)
Evenimentele zilei
17 februarie 1866
Si-a inceput activitatea Banca Romaniei
La 17 februarie 1866, pe baza decretului lui Alexandru Ioan Cuza din 1865, a inceput sa functioneze Banca Romaniei, constituita prin transformarea filialei din Bucuresti a Banque Imperiale Ottomane; primul presedinte al bancii a fost Ion Ghica (17 februarie/2 martie).