Horoscopul zilei

Pesti
(19 Februarie - 20 Martie)


Daca timpul este frumos, vrei sa profiti la maxim de el. O plimbare in parc sau chiar o alergare nu strica.

› vrei zodia ta

Cultura generala

Hitler nu a vizitat niciodata un lagar de concentrare. In ciuda crimelor oribile pentru care este cunoscut in intreaga lume, Adolf Hitler nu a vizitat nici macar o data vreunul din lagarele de concentrare in care si-au pierdut vietile milioane de evrei. Acesta avea grija sa stea la distanta de ''treburile murdare'' si nu lasa scris niciodata ordine criminale. Comunicarea cu subalternii sai si cu responsabilii masacrelor pare sa se fi realizat doar verbal, documentele care sa-l lege in mod direct de atrocitatile comise fiind aproape imposibil de gasit.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Un tip merge cu un trabant la cea mai tare firma de tuning. Are norocul de il intalneste chiar pe proprietarul firmei si il intreaba:
- Domnule, am o intrebare.
- Spune, cu ce te pot ajuta?
- Vreau sa imi modific trabantul! Vreau motor de 6000 de cmc, spoilere, jenti de 19 zoli, capota de carbon, woofer de 2000 de watti etc. Se poate?
- Se poate!
- Cat ma costa si pana cand este gata daca o las acum la dumneavoastra?
- Va costa 10$ si este gata intr-o ora.
- Domne, iti bati joc de mine???
- Pai cine a inceput primul?!?

› vrei mai mult

home : Chestii distractive : Spanzuratoarea

Spanzuratoarea


Wrong: 6 out of 6

MA_ HIARIZAR_ 


Imi pare rau, ai fost spanzurat!!!

Cuvantul era "MAGHIARIZARE"

Joaca din nou.

Chestii distractive

Evenimentele zilei

8 ianuarie 1942
Se naste Stephen Hawking

La 8 ianuarie 1942 se naste Stephen William Hawking, fizician englez, teoretician al originii universului si unul dintre cei mai mari cosmologi ai vremurilor, profesor la catedra de matematica de la Universitatea Cambridge. Principalele domenii de cercetare sunt cosmologia teoretica, relativitatea generala si mecanica cuantica. in 1963, la varsta de 21 de ani, Hawking observa pentru prima data o slabiciune a muschilor. in urma unui examen medical, se constata o boala progresiva de neuron motor, afectiune cunoscuta sub numele de scleroza laterala amiotrofica. I se dau maximum 2 ani de trait. Hawking nu cedeaza, continua sa lucreze, in ciuda agravarii continue a invaliditatii. Paralizia progreseaza si, cu timpul, devine complet imobilizat, isi pierde vocea si este constrans sa comunice cu ajutorul unui computer sofisticat (conceput special pentru el de un prieten), care poate fi controlat cu miscari ale capului si globilor oculari, la o viteza de cincisprezece cuvinte pe minut. Infirmitatea nu il poate impiedica sa isi continue activitatea didactica si stiintifica. Se stinge din viata la data de 14 martie 2018. Impreuna cu fiica sa, Lucy Hawking a scris seria de carti George si Universul. Afla mai multe din articolul Pentru ce a ramas cunoscut celebrul om de stiinta Stephen Hawking.


Stephen Hawking

› vrei mai mult