Distractie
Horoscopul zilei
Balanta
(22 Septembrie - 22 Octombrie)
Este o zi numai buna de realaxare, asa ca iti doresti sa iesi cu pritenii in parc sau la un picnic.
› vrei zodia taCultura generala
Cuvantul AUTOINSAMANTARILE contine toate cele 8 vocale din limba romana (a, a, a, e, i, i, o, u). Pare sa fie singurul cu aceasta proprietate.
› vrei mai multBancul zilei
Mergea unu' pe un camp. Da peste o groapa, adanca, de nu-i vedea fundul. Ia o pietricica, o arunca in groapa, asculta...nimik. Ia un bolovan, il arunca, asculta, nimik. "Ba, da' asta n-are fund?!" Vine cu o sina de cale ferata, o rostogoleste pana la buza gropii si o arunca. "Ba, asta tre' sa zdrangane cand ajunge jos!" ...nimik!
"Mama, groapa asta merge pana in fundul pamantului!!!" Cand sa plece, apare o capra in fuga si sare in groapa. "Mama, ce capra nebuna, cum s-a aruncat in groapa asta fara fund!!". Pleaca cam nedumerit si se intalneste cu unu', care il intreaba: "Ba, n-ai vazut o capra?" "O capra alba, cu barbuta, doua cornite?" "Da, aia." "Era capra ta?" "Da." "Bai, frate, imi pare rau, ti-a 'nnebunit capra, s-a aruncat intr-o groapa adanca si n-am mai vazut-o!" "Cum s-a aruncat, ca o legasem de o sina de tren atata?!
Shop Clopotel.ro
home : Chestii distractive : Spanzuratoarea
Spanzuratoarea
REPREZENT_ TIV
Imi pare rau, ai fost spanzurat!!!
Cuvantul era "REPREZENTATIV"
Joaca din nou.
Shop Clopotel.ro
Evenimentele zilei
4 noiembrie 1860
Alexandru Ioan Cuza aproba Legea de organizare a Politiei Romane
La 4 noiembrie 1860 domnitorul Alexandru Ioan Cuza a aprobat Legea de organizare a Politiei Romane.
Incepand cu Legea de organizare a politiei a lui Alexandru Ioan Cuza (4 noiembrie 1860), urmata de Legea lui Vasile Lascar (1 aprilie 1903) si de Legea pentru organizarea politiei generale a statului (8 iulie 1929), competentele organelor de politie sunt extinse, iar raporturile cu celelalte structuri ale statului mult mai bine reglementate. Prin Decretul nr. 25 din 23 ianuarie 1949 se infiinteaza Militia, apoi, prin Decretul – Lege nr. 2/27 decembrie 1989 se reinfiinteaza Politia Romana ale carei competente vor fi reglementate, ulterior, prin Legea nr. 26 din 18 mai 1994 si prin Legea 218 din 23 aprilie 2002. Din 1990, Politia Romana a cunoscut mai multe etape de transformari menite sa asigure siguranta persoanelor, a colectivitatilor, drepturilor legitime ale cetatenilor, precum si a altor drepturi prevazute in acte internationale la care Romania este parte.