Distractie
Horoscopul zilei
Capricorn
(21 Decembrie - 19 Ianuarie)
Azi ti-ai dori sa faci primul pas intr-o relatie de prietenie. Iti doresti mai mult, dar inca nu esti sigur/a pe tine.
› vrei zodia taCultura generala
Sunetul pe care cicada il produce este cel mai zgomotos facut de o insecta. Un roi de masculi poate produce zgomote de peste 100 decibeli.
› vrei mai multBancul zilei
Asemanari si deosebiri intre romani, francezi si americani
Americanul
Incepe serviciu la 9.00, se scoala la 8.00, sare peste nevasta-sa care doarme inca ca e casnica, se duce la baie si face un dus, nu se barbiereste ca se va barbieri cu masina electrica pe drum, se duce la bucatarie unde mananca "eggs and bacon" si se urca in GMC-ul de-acum doua luni sa se duca la firma unde lucreaza ca muncitor.
Francezul
Incepe serviciu la 8.00, se scoala la 7.00, nu sare peste nevasta-sa ca n-a venit inca de la amant, se duce la baie si se spala pana la brau, se barbiereste cu o masina de ras Gillette 3X, se duce la bucatarie unde mananca "caffe au lait et croissants" si se urca in Peugeot-ul de-acum doi ani sa se duca la firma unde lucreaza ca tehnician.
Romanul
Incepe serviciu la 7.00, se scoala la 6.00, nu sare peste nevasta-sa ca ea incepe la 6.30 si a plecat deja, se duce la baie si da pe ochi cu apa de aseara din lighean ca nu urca inca pana la et. VIII, se taie barbierindu-se cu masina BIC de doua luni, se duce la bucatarie unde bea o cafea fara zahar ca s-a terminat ieri si nu a luat leafa, si se urca in Dacia primita de la taica-sau acum zece ani sa se duca la firma unde lucreaza ca inginer.
Shop Clopotel.ro
home : Chestii distractive : Spanzuratoarea
Spanzuratoarea
# Numar de greseli ramase: 2
_ O_ _ _ S_ O_ _ L_
Alege o litera de mai jos:
A
B
C
D
E
F
G
H
I
J
K
L
M
N
O
P
Q
R
S
T
U
V
W
X
Y
Z
Shop Clopotel.ro
Evenimentele zilei
4 noiembrie 1860
Alexandru Ioan Cuza aproba Legea de organizare a Politiei Romane
La 4 noiembrie 1860 domnitorul Alexandru Ioan Cuza a aprobat Legea de organizare a Politiei Romane.
Incepand cu Legea de organizare a politiei a lui Alexandru Ioan Cuza (4 noiembrie 1860), urmata de Legea lui Vasile Lascar (1 aprilie 1903) si de Legea pentru organizarea politiei generale a statului (8 iulie 1929), competentele organelor de politie sunt extinse, iar raporturile cu celelalte structuri ale statului mult mai bine reglementate. Prin Decretul nr. 25 din 23 ianuarie 1949 se infiinteaza Militia, apoi, prin Decretul – Lege nr. 2/27 decembrie 1989 se reinfiinteaza Politia Romana ale carei competente vor fi reglementate, ulterior, prin Legea nr. 26 din 18 mai 1994 si prin Legea 218 din 23 aprilie 2002. Din 1990, Politia Romana a cunoscut mai multe etape de transformari menite sa asigure siguranta persoanelor, a colectivitatilor, drepturilor legitime ale cetatenilor, precum si a altor drepturi prevazute in acte internationale la care Romania este parte.