Horoscopul zilei

Balanta
(22 Septembrie - 22 Octombrie)


Trebuie sa ai mai multa grija de sanatatea ta pentru ca altfel, nu e exclus sa ajungi la doctor! Daca simti ca nu ai forta, trebuie sa iei legatura cu medicul tau de familie.

› vrei zodia ta

Cultura generala

Pierre de Fermat a descoperit si a studiat spirala care ii poarta numele (spirala lui Fermat). Pasiunea lui Fermat pentru matematica l-a condus la studii și cercetari care au prefigurat calculul probabilitatilor si teoria numerelor. La aceasta l-a stimulat și contactul cu Rene Descartes, al carui admirator sincer era.

› vrei mai mult

Bancul zilei

un iepure a mers la magazin si in loc sa zica doamna vanzatoare zice doamna invatatoare si intreaba doamna invatatoare aveti mocomocomocovei nu avem doar morcovei vine a doua zi si intreaba doamna invatatoare aveti mocomocomocovei navem mocomocomocovei avem doar morcovei vine a treia zi doamna invatatoare aveti mocomocomocovei nu avem doar morcovei si zice ca daca mai vine o data il agata de perete.vine a patra zi si intreaba acelas lucru si il agata de perete langa un alt iepure celalalt il intreaba si tu ai venit dupa mocomocomocovei?

› vrei mai mult

home : Chestii distractive : Spanzuratoarea

Spanzuratoarea


Wrong: 6 out of 6

_ _ LIDIT_ TE_ 


Imi pare rau, ai fost spanzurat!!!

Cuvantul era "VALIDITATEA"

Joaca din nou.

Chestii distractive

Evenimentele zilei

13 ianuarie 1918
Rusia rupe relatiile diplomatice cu Romania

La 13 ianuarie 1918, dupa un ultimatum (3 ianuarie), Consiliul Comisarilor Poporului al Uniunii Republicilor Sovietice Socialiste (guvernul bolsevic rus condus de Vladimir Ilici Lenin) rupe relatiile diplomatice cu Romania, intre cele doua tari intervine practic starea de razboi. La punctul 2 al declaratiei se arata ca tezaurul in aur al Romaniei aflat la Moscova "nu va mai putea fi obtinut de oligarhia romana, Consiliul Comisarilor asumandu-si raspunderea pentru conservarea si remiterea in mainile poporului roman". Tezaurul nu a fost restitut Romaniei nici pana in ziua de astazi. Tezaurul roman a fost trimis în Rusia in timpul Primului Razboi Mondial cu scopul de a fi adapostite de armatele Puterilor Centrale, care ocupasera o parte insemnata a Romaniei si amenintau sa ocupe intreg teritoriul national.

› vrei mai mult