Horoscopul zilei

Leu
(23 Iulie - 22 August)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Cultura generala

Busola indica doar polii magnetici, nu si cei geografici. Nordul geografic este punctul cel mai nordic al Pamantului si e stabilit in urma miscarii de rotatie a Pamantului fiind plasat pe axa de rotatie (Polul Nord). Din acest motiv Nordul geografic e stabil in timp. Nordul magnetic (cel indicat de busola) e stabilit in functie de magnetismul Pamantului (liniile campului magnetic care converg) si nu este stabil in timp; de asemenea, Nordul magnetic NU se afla intr-o pozitie precisa. Polul Nord magnetic se afla la o distanta de aproximativ 1.600 de km mai la sud de cel geografic, in nordul Canadei (Golful Hudson) si se aproximeaza ca s-a miscat mai mult de 1.000 de km catre Siberia, potrivit Universitatii Oregon State. Declinatia se micsoreaza cu aproape 1 grad, la fiecare 7 ani.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Intr-o zi un copil ii scrie lui Mos Craciun scrisoare:"Draga Mos Craciun, am fost cuminte tot anul si as vrea sa imi dai un trenulet electric si o ciocolata". Apoi pune scrisoarea la posta...
Cand ajunge la posta, postasitele nu stiu ce sa faca cu ea, cui sa o trimita. Se hotarasc sa pun bani si sa cumpere ele. Cumpara trenuletul electric si nu mai raman bani de ciocolata.
"Hai sa lasam ciocolata ca nu e importanta" zice o postasita.
Trimit pachetul la copil, peste doua saptamani copilul trimite inapoi scrisoare catre Mos Craciun: "Draga Mosule, m-am bucurat ca ai primit scrisoarea, trenuletul a fost grozav! Sunt convins ca mi-ai pus tu si ciocolata aia, dar proastele astea de postasite mi-eu mancat-o!!!

› vrei mai mult

home : Chestii distractive : Spanzuratoarea

Spanzuratoarea


Wrong: 6 out of 6

MAGHIARI_ AR_ 


Imi pare rau, ai fost spanzurat!!!

Cuvantul era "MAGHIARIZARE"

Joaca din nou.

Chestii distractive

Evenimentele zilei

29 noiembrie 1813
Chimistul francez Bernard Courtois descopera iodul

La 29 noiembrie 1813 chimistul francez Bernard Courtois descopera iodul. Iodul este un oligoelement esential pentru organismul uman, fiind indispensabil pentru sinteza hormonilor tiroidieni. Carenta sau excesul de iod au efecte nocive asupra organismului. Carenta cronica de iod determina scaderea sintezei de hormoni tiroidieni, cu gusa endemica si manifestari clinice de hipotiroidie (mixedem, nanism tiroidian, cretinism etc.), iar excesul de iod determina manifestari de hipertiroidie (exoftalmie, iritabilitate, hiperfagie, tulburari de ritm cardiac etc.).

› vrei mai mult