Distractie
Horoscopul zilei
Rac
(22 Iunie - 22 Iulie)
Cativa prieteni iti vor face o vizita. Fii pregatit/a sa-i primesti cum se cuvine.
› vrei zodia taCultura generala
In anii 2000 "Dracula" era cea mai ecranizata scriere din toate timpurile. Urmau "Dr. Jekyll si Mr. Hyde" si "Oliver Twist".
› vrei mai multBancul zilei
Au mers odata prin padure, un ardelean si un moldovean. Tot mergand ei asa , le apare dracul in fata:nu va las sa treceti decat daca imi spuneti un cuvant nou pe care eu sa nu il stiu.Segandeste ardeleanul si spune:poprika la care dracul: pe tine nu te las sa treci pentru ca stiu ca poprika inseamna boia. Se gandeste si moldoveanul si spune:buterfili, la care dracul: Mai sa fie ca nu am auzit de acest cuvant. Se uita el prin toate dictionarele in toate limbile, iar apoi spuse: hai ca te las sa treci, dar totusi spune-mi si mie ce inseamna buterfili, la care moldoveanul zice:pai ce sa insemne decat fluture mai prostule!!!!
› vrei mai multShop Clopotel.ro
home : Chestii distractive : Spanzuratoarea
Spanzuratoarea
_ EP_ EZE_ TATIV
Imi pare rau, ai fost spanzurat!!!
Cuvantul era "REPREZENTATIV"
Joaca din nou.
Shop Clopotel.ro
Evenimentele zilei
4 noiembrie 1860
Alexandru Ioan Cuza aproba Legea de organizare a Politiei Romane
La 4 noiembrie 1860 domnitorul Alexandru Ioan Cuza a aprobat Legea de organizare a Politiei Romane.
Incepand cu Legea de organizare a politiei a lui Alexandru Ioan Cuza (4 noiembrie 1860), urmata de Legea lui Vasile Lascar (1 aprilie 1903) si de Legea pentru organizarea politiei generale a statului (8 iulie 1929), competentele organelor de politie sunt extinse, iar raporturile cu celelalte structuri ale statului mult mai bine reglementate. Prin Decretul nr. 25 din 23 ianuarie 1949 se infiinteaza Militia, apoi, prin Decretul – Lege nr. 2/27 decembrie 1989 se reinfiinteaza Politia Romana ale carei competente vor fi reglementate, ulterior, prin Legea nr. 26 din 18 mai 1994 si prin Legea 218 din 23 aprilie 2002. Din 1990, Politia Romana a cunoscut mai multe etape de transformari menite sa asigure siguranta persoanelor, a colectivitatilor, drepturilor legitime ale cetatenilor, precum si a altor drepturi prevazute in acte internationale la care Romania este parte.