Distractie
Horoscopul zilei
Cultura generala
Ion Creanga este autorul unuia dintre primele abecedare - Metoda noua de scriere si cetire. Acest manual mai este cunoscut ca si Abecedarul lui Creanga. La el au contribuit si colegii sai institutori C. Grigorescu, Gh. Ienachescu, N. Climescu, V. Raceanu si A. Simionescu.
› vrei mai multBancul zilei
Doi ardeleni stateau de vorba:
- Ba, io nu mai pot! De cand cu emisiunile aste cu gatit, muierea mea o luat-o razna! Ieri o facut ciorba de fasole cu smochine. Smochine, ba, smochine!
- Mie-mi zici? A mea o pus piersici in tocanita de cartofi... cica sa-i dea un fleivar modern...
- Mi-i si frica sa vin acasa, ca cine stie ce blestamatie pune pe masa. O trebuit sa mananc mamaliga cu rodii... Cu rodii, ba, cu rodii!
- Io mananc pe ascuns, ca mi-i mila s-o jignesc... O facut sarmale umplute cu creveti. Am asteptat sa adoarma ca sa mananc un parizer cinstit...
- A mea i-o pus la prunc la scoala pita cu untura si cu rucola...
- Asta nu-i nimic: am tinut pomana dupa ma-sa si o facut coliva cu mascarpone si sirop de artar... flambata!
- Ba.
- Da, ba.
- Atata am vorbit de mancare, ca amu mi s-o facut sete!
- Ie, si mie...
- No, hai sa merem la crasma, sa puscam niste shot-uri de Jagermeister!
Shop Clopotel.ro

home : Chestii distractive : Spanzuratoarea
Spanzuratoarea
_ _ L_ D_ T_ T_ _
Imi pare rau, ai fost spanzurat!!!
Cuvantul era "VALIDITATEA"
Joaca din nou.
Shop Clopotel.ro

Evenimentele zilei
1 aprilie 1582
Ziua pacalelilor
Obiceiul pacalelilor de 1 aprilie a aparut in vestul Europei, pe la jumatatea secolului al XVI-lea. In vechiul calendar iulian, Anul Nou se sarbatorea la 1 aprilie, dar in 1582, papa Grigorie al XIII-lea a facut trecerea de la vechiul calendar iulian la noul calendar, care avea sa-i poarte numele - calendarul gregorian, sarbatoarea Anului Nou mutandu-se de atunci pe 1 ianuarie. Oamenii au avut probleme in a se obisnui cu noua data a acestei sarbatori si au continuat sa-si trimita felicitari si sa-si faca urari tot pe 1 aprilie. Cei care continuau sa sarbatoreasca Anul Nou la 1 aprilie au fost numiti "nebuni de aprilie", de unde si denumirea de Ziua nebunilor (April Fools' Day) sau Ziua pacalelilor. Cu timpul, felicitarile trimise pentru Anul Nou la 1 aprilie au inceput sa fie considerate farse, fiind insotite adeseori de cadouri hazlii.