Horoscopul zilei

Berbec
(21 Martie - 20 Aprilie)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Cultura generala

Petroleum este un cuvant de origine romana care provine din "oleum petrae" = ulei de piatra, denumire pe care romanii au preluat-o de la egipteni. Acestia au descoperit petrol la suprafata in regiunea muntilor Golfului Suez. Se presupune ca in antichtate romanii foloseau petrolul ca lubrifiant la osiile carelor romane. In timpul Bizantului petrolul era parte componenta a focului grecesc - o arma temuta in luptele navale de odinioara.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Un student pica la examenul de logica.
-Domnule profesor,daca va pun o intrebare de logica si nu stiti raspunsul,imi mariti nota?
-Da,sigur!
-Ce este legal dar ilogic,ilegal dar logic,ilogic si ilegal,toat ein acelasi timp?
Profesorul se gandeste,face scheme pe hartie,dar nu stie raspunsul.
-Bine uite,ti-am pus 8 in loc de 3,acum spune-mi si mie raspunsul.
-Faptul ca dumneavoastra aveti 69 de ani,iar sotia dumneavoastra are 22 de ani este legal,dar ilogic,faptul ca sotia dumneavoastra are un amant de 21 de ani este ilegal,dar logic,iar faptul ca dumneavoastra ii mariti nota amantului sotiei dumneavoastra este si ilegal si ilogic!

› vrei mai mult

home : Chestii distractive : Spanzuratoarea

Spanzuratoarea


Wrong: 6 out of 6

DO_ INA_ I_ N_ 


Imi pare rau, ai fost spanzurat!!!

Cuvantul era "DOMINATIUNE"

Joaca din nou.

Chestii distractive

Evenimentele zilei

7 septembrie 1936
Ultimul lup marsupial de pe Terra

La 7 septembrie 1936 "Benjamin", ultimul lup marsupial, moare la Gradina Zoologica Beaumaris din Hobart, Australia, probabil din cauza neglijentei - indepartat din mediul sau natural, a fost expus vremii neobisnuit de capricioase din acea perioada: temperaturi ridicate ziua si foarte scazute noaptea. Decesul acestui lup marsupial este sinonim cu stingerea acestei subspecii. Lupul marsupial a fost unul din cele mai mari carnivore marsupiale ale timpurilor moderne. Nativ Australiei, Tasmaniei si Noii Guinee, acesta era ultimul membru al genului sau, Thylacinus, fosile apartinand speciilor inrudite gasindu-se incepand cu sedimentele din Miocen. 

› vrei mai mult