Horoscopul zilei

Pesti
(19 Februarie - 20 Martie)


Toate vor merge bine pentru tine, mai ales in prima parte a zilei. Asadar, daca ai posibilitatea, ai putea sa devansezi o parte din intalnirile tale si sa iti dedici restul timpului relaxarii! Poti sa citesti o carte SF sau sa vizionezi un film de actiune.

› vrei zodia ta

Cultura generala

Tsunami sau valul seismic poate fi provocat de seisme sau alunecari subacvatice ori dislocari abrupte de roci subacvatice, prabusirea unor meteoriti in ocean, dislocari bruste de ghetari sau cutremure in mijlocul oceanelor sau marilor. Tsunami-ul se poate propaga cu o viteza de pana la 700 km /h si inaltimea valului poate ajunge pana la 50 de metri (in functie de cat de abrubt este malul sau coasta pe care o loveste).

› vrei mai mult

Bancul zilei

Ambasadorul irakian la Natiunile Unite tocmai a terminat un discurs si iese pe hol, unde se intalneste cu presedintele Bush. Isi strang mainile si irakianul zice:
- Stiti, am si eu o intrebare apropo de cultura Americii.
- Excelent, daca pot sa va ajut o sa o fac cu mare placere, raspunde Bush.
- Fiul meu se uita la filmul asta, Star Trek, si acolo sunt si rusi, si negri, si asiatici, dar niciodata arabi.
La care presedintele Bush rade, se apleaca la urechea irakianului si-i sopteste:
- Pai asta e din cauza ca actiunea se petrece in viitor...

› vrei mai mult

home : Chestii distractive : Spanzuratoarea

Spanzuratoarea


Wrong: 6 out of 6

RE_ REZENTAT_ V


Imi pare rau, ai fost spanzurat!!!

Cuvantul era "REPREZENTATIV"

Joaca din nou.

Chestii distractive

Evenimentele zilei

19 octombrie 1926
Se stinge din viata medicul Victor Babes

La 19 octombrie 1926 trece in nefiinta medicul Victor Babes, bacteriolog si morfopatolog roman. In 1887, a pus bazele Institutului de Patologie si Bacteriologie din Bucuresti, acesta fiind primul institut de cercetari stiintifice infiintat in tara noastra. Aici a organizat unul dintre primele centre de vaccinare antirabica din lume, dupa cel creat de Pasteur, la Paris. In 1900 a fondat Societatea anatomica. A publicat in 1885, impreuna cu savantul francez A.V. Cornil, cel dintai tratat complet de bacteriologie din lume. In 1895, a formulat principiul serovaccinarii. 

› vrei mai mult