Distractie
Horoscopul zilei
Cultura generala
Gaurile negre absorb materia in spatiu si au o asa de mare atractie gravitationala, incat nimic nu le scapa, nici macar lumina. Din aceasta cauza, ele nu pot fi vazute, dar pot fi detectate dupa vartejul caracteristic in care absoarbe materia din jur.
› vrei mai multBancul zilei
Un iluzionist lucra pe un vapor.In fiecare saptamana, dadea o reprezentatie.De fiecare data, spectatorii erau altii, asa ca isi permitea sa faca mereu aceleasi scamatorii. Singura problema era papagalul capitanului care incetul cu incetul a inceput sa priceapa care sunt trucurile. De la un moment dat s-a apucat sa dezvaluie secretul in mijlocul fiecarei reprezentatii:
- Aaaa, uitati, nu e aceeasi palarie!
- Aaaa, uitati, florile sunt ascunse sub masa!
- Aaaa, uitati, are ascunse niste carti in maneca! si asa mai departe.
Iluzionistul se enerva de fiecare data, dar n-avea ce face.La un moment dat, vaporul are un accident si se scufunda, ramanand ca supravietuitori doar iluzionistul si papagalul.
Timp de cateva zile, plutind fiecare pe o scandura, s-au privit plini de dusmanie, fara sa scoata vreun cuvant. Pana la urma, papagalul zice:
- OK, ma dau batut. Unde e vaporul?
Shop Clopotel.ro
![Tractor rosu cu lumini si sunete, Maxx Wheels, 18 cm](https://noriel.ro/media/catalog/product/s/0/s01002680-3-2022.jpg)
home : Chestii distractive : Spanzuratoarea
Spanzuratoarea
_ E_ H_ _ _ _ O_ _ U
Imi pare rau, ai fost spanzurat!!!
Cuvantul era "RECHIZITORIU"
Joaca din nou.
Shop Clopotel.ro
![Tractor rosu cu lumini si sunete, Maxx Wheels, 18 cm](https://noriel.ro/media/catalog/product/s/0/s01002680-3-2022.jpg)
Evenimentele zilei
10 februarie 1923
Se stinge din viata fizicianul Wilhelm Conrad Rontgen, descoperitorul razelor X
La 10 februarie 1923 trece in nefiinta fizicianul german Wilhelm Conrad Rontgen, descoperitorul razelor X. Ca profesor al universitatii Würzburg, studiind descarcarile electrice in tuburi vidate, a descoperit in anul 1895 emisia unor radiatii penetrante, pe care le-a numit radiatii X care, dupa moartea sa si in pofida testamentului sau, au fost denumite raze Rontgen. In anul 1901 a fost distins cu Premiul Nobel pentru Fizica. Motivatia juriului Nobel: "ca apreciere pentru serviciile extraordinare oferite prin descoperirea remarcabilelor raze".