Horoscopul zilei

Taur
(21 Aprilie - 21 Mai)


Bucura-te de tot ce iti ofera natura chiar daca momentan pare ca nu esti intr-o dispozitie buna! Atunci cand vei reusi sa apreciezi chiar si cele mai banale lucruri, o sa realizezi ca viata nu e chiar asa de rea si ca totul depinde de noi si de felul cum percepem lucrurile.

› vrei zodia ta

Cultura generala

Constantin Brancoveanu a fost executat la Constantinopol impreuna cei 4 fii ai sai avand 9 capete de acuzare: 1. Era acuzat de corespondenta secreta cu Austria, Moscova, Polonia si Venetia si de faptul ca transmitea acestora stiri despre turci. 2. Era de asemenea invinuit pentru diploma austriaca prin care era declarat principe al Sfantului Imperiu Roman; 3. Pentru saracirea tarii in dauna imbogatirii sale; 4. Pentru ca locuia la Targoviste 6 pana la 7 luni pe an, aducand astfel pagube Bucurestilor; 5. Pentru ca cumparase multe mosii, pregatind pe una construirea unui mare palat; 6. Pentru sumele depuse la Viena si Venetia 7. Fuga lui Toma Cantacuzino din 1711 ar fi fost cu acordul sau; 8. Pentru ca isi cumparase din Viena instrumente muzicale pe care nici sultanul nu le poseda; 9. Pentru ca a batut in Transilvania monede de aur.

› vrei mai mult

Bancul zilei

In sfarsit Bula ajunge acasa in toiul noptii...
- Mai Bula, nu ti-e rusine sa te aduca ospatarul in toiul noptii acasa, beat de la carciuma !?!
- Pai n-a fost liber mai devreme...
- Bei intr-una desi stii ca esti suferind de stomac ?!
- Da' ce, parca tu nu stai toata ziua la oglinda, desi stii ca esti urata...

› vrei mai mult

home : Chestii distractive : Spanzuratoarea

Spanzuratoarea


Wrong: 5 out of 6   # Numar de greseli ramase: 1

TR_ NC_ IAT


Alege o litera de mai jos:

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Chestii distractive

Evenimentele zilei

12 august 1816
Se naste Ion Ghica

La 12 august 1816 se naste Ion Ghica, personalitate marcanta a celei de-a doua jumatati a secolului al XIX-lea. Economist, matematician, scriitor, pedagog, diplomat si om politic, Ion Ghica a fost prim-ministru de cinci ori: de trei ori al guvernului Romaniei (in 1866, in 1866-1867 si in 1870-1871) si de doua ori între 1859 si 1860, la Iasi si la Bucuresti, in perioada in care tarile romane se unisera intr-un stat, insa pastrau inca doua guverne separate. 

› vrei mai mult