Horoscopul zilei

Taur
(21 Aprilie - 21 Mai)


Azi e o zi ciudata pentru tine. De dimineata iti doresti sa nu te deranjeze nimeni, iar pe seara iti vei dori sa scapi de plictiseala.

› vrei zodia ta

Cultura generala

Regina Victoria a Angliei a fost aleasa in anul 1901, cu putin inainte de moarte, in fruntea Commonwealth-ului australian.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Un grup de argeologi din diferite tari fac sapaturi, vrand sa arate cat de avansati erau stramosii lor:
In USA un grup face sapaturi, iar in pamant au gasit niste bucati de cupru, de unde concluzia stramosii americanilor aveau retea prin cablu....
Se apuca si nemtii sa sape... gasesc ei bucati de sticla, de unde trag si ei o concluzie: stramosii lor aveau retea prin fibra optica...
Intr-un sfarsit vor si romanii sa arate din ce sunt facuti... sapa ei cat sapa acolo, pe la Sarmisegetusa, dar nu gasesc nimic... concluzia: stramosii romanilor aveau retea wireless.

› vrei mai mult

home : Chestii distractive : Spanzuratoarea

Spanzuratoarea


Wrong: 6 out of 6

DOMI_ A_ IU_ E


Imi pare rau, ai fost spanzurat!!!

Cuvantul era "DOMINATIUNE"

Joaca din nou.

Chestii distractive

Evenimentele zilei

4 noiembrie 1860
Alexandru Ioan Cuza aproba Legea de organizare a Politiei Romane

La 4 noiembrie 1860 domnitorul Alexandru Ioan Cuza a aprobat Legea de organizare a Politiei Romane.


Alexandru Ioan Cuza


Incepand cu Legea de organizare a politiei a lui Alexandru Ioan Cuza (4 noiembrie 1860), urmata de Legea lui Vasile Lascar (1 aprilie 1903) si de Legea pentru organizarea politiei generale a statului (8 iulie 1929), competentele organelor de politie sunt extinse, iar raporturile cu celelalte structuri ale statului mult mai bine reglementate. Prin Decretul nr. 25 din 23 ianuarie 1949 se infiinteaza Militia, apoi, prin Decretul – Lege nr. 2/27 decembrie 1989 se reinfiinteaza Politia Romana ale carei competente vor fi reglementate, ulterior, prin Legea nr. 26 din 18 mai 1994 si prin Legea 218 din 23 aprilie 2002. Din 1990, Politia Romana a cunoscut mai multe etape de transformari menite sa asigure siguranta persoanelor, a colectivitatilor, drepturilor legitime ale cetatenilor, precum si a altor drepturi prevazute in acte internationale la care Romania este parte.

› vrei mai mult