Distractie
Horoscopul zilei
Capricorn
(21 Decembrie - 19 Ianuarie)
Azi ti-ai promis vei face miscare pentru a-ti imbunatati conditia fizica. Stii ca in ultimul timp ai neglijat aceasta activitate.
› vrei zodia taCultura generala
Pe 5 martie se sarbatoreste Ziua florii de colt, care mai este numita si "floarea-reginei" sau Leontopodium nivale. Este o specie de plante erbacee, perene, care creste in munti calcarosi, in pajisti de pe versanti abrupti si insoriti sau pe stanci. Termenul pentru aceasta planta atat in limba engleza, cat si in limba germana este "edelweiss", fiind compus din cuvintele "nobil" si "alb". Se sarbatoreste pe 5 martie deoarece cuvantul "edelweiss" a fost descoperit pentru prima data in scris pe 5 martie 1784.
› vrei mai multBancul zilei
S-au adunat intr-un loc trei francezi. Au baut sampanie, cognac, etc. Au fumat un trabuc, au mai baut o cafea. Intr-un cuvant, s-au relaxat civilizat si au plecat acasa in liniste.
S-au adunat intr-un loc trei rusi. Au baut vodka si alcool
dublu rafinat S-au luat la bataie, dupa care s-au dus fiecare la casele lor. Intr-un cuvant, s-au relaxat civilizat si au plecat acasa in liniste.
S-au adunat intr-un loc trei arabi. Au aruncat in aer o
masina, un hotel si-un supermarket, au deturnat un avion, l-au ciocnit de un zgarie-nori, au detonat 3.000 kg TNT, etc. - total 3.458 victime
Morala: Ce face omul, cand n-are voie sa bea !!!
Shop Clopotel.ro
home : Chestii distractive : Spanzuratoarea
Spanzuratoarea
MAGHIARIZARE
Felicitari!!! Ai castigat!!!
Joaca din nou
Shop Clopotel.ro
Evenimentele zilei
8 ianuarie 1324
Se stinge din viata Marco Polo
La 8 ianuarie 1324 trece in nefiinta Marco Polo, celebru comerciant venetian. Calatoriile sale din Europa in China lui Kublai Han au fost descrise in lucrarea "Calatoriile lui Marco Polo". Cartea lui Marco Polo a cunoscut un enorm succes, a fost tradusa in toate limbile europene si in multe altele, fiind un indrumar de baza pentru geografii, calatorii si negustorii din perioada Renasterii. Cristofor Columb a avut si el un exemplar, din 1485, in versiunea latina, pe care l-a adnotat.