Horoscopul zilei

Scorpion
(23 Octombrie - 21 Noiembrie)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Cultura generala

In anul 1536 d. Hr. intr-o lucrare de aritmetica a matematicianului Regius apare al cincilea numar perfect cunoscut: 33 350 336.

› vrei mai mult

Bancul zilei

O blonda pilot se hotareste ca vrea sa invete sa piloteze un elicopter.S-a dus la aeroport, dar singurul elicopter disponibil era pentru un singur om.Instructorul s-a gandit ca poate s-o trimita singura, pentru ca tipa avea deja permis pentru avioane usoare si ca poate sa-i dea instructiuni prin radio.Asa ca blonda s-a urcat in elicopter si a decolat.A ajuns la 500 de metri si totul mergea minunat. A ajuns la un km altitudine si totul mergea perfect.Blonda si instructorul vorbeau prin radio, totul mergea excelent.
La 1500 de metri elicopterul a inceput sa cada rapid.A trecut peste niste copaci si a cazut in padure.Instructorul s-a urcat in masina si s-a dus sa vada daca tipa era ok.Cand a ajuns la marginea padurii a vazut-o venind spre el.
-Ce s-a intamplat?A intrebat instructorul.Totul mergea de minune cand ai ajuns la 1500 de metri, ce s-a intamplat dupa aia?
-Pai, zise blonda, mi s-a facut frig, asa ca am inchis ventilatorul ala mare.

› vrei mai mult

home : Chestii distractive : Spanzuratoarea

Spanzuratoarea


Wrong: 5 out of 6   # Numar de greseli ramase: 1

R_ PR_ Z_ N_ A_ _ V


Alege o litera de mai jos:

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Chestii distractive

Evenimentele zilei

1 septembrie 1804
Este descoperit unul dintre cei mai mari asteroizi din Centura Principala

La 1 septembrie 1804, Juno, unul dintre cei mai mari asteroizi din Centura Principala, este descoperit de astronomul german, Karl Ludwig Harding. Centura principala se afla in Sistemul Solar intre orbitele lui Jupiter si Marte. Este formata din milioane de corpuri ceresti, care pot fi impartite in trei tipuri: carbonat (tip C), silicat (tip S) si metalic (tip M). In prezent exista cinci mari corpuri ceresti: Pallas, Vesta, Cigia, Juno si cel mai mare corp ceresc: Ceres, care este clasificata ca o planeta pitica cu un diametru de 950 de kilometri. Aceste cinci corpuri ceresti reprezinta mai mult de jumatate din masa centurii principale, echivalent cu doar 4% din masa lunii (0,06% din masa pamantului). Descopera mai multe informatii despre asteroizi in sectiunea Eciclopedia din site-ul clopotel.ro

› vrei mai mult