Horoscopul zilei

Taur
(21 Aprilie - 21 Mai)


Azi e o zi ciudata pentru tine. De dimineata iti doresti sa nu te deranjeze nimeni, iar pe seara iti vei dori sa scapi de plictiseala.

› vrei zodia ta

Cultura generala

Prima vaca din lume care a calatorit cu avionul a fost Elm Farm Ollie, in 1930. Laptele pe care l-a dat in timpul zborului a fost imbuteliat si trimis cu parasuta deasupra orasului St. Louis.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Un barman era atat de sigur ca e cel mai puternic om din zona incat a pus in bar un afis cu un pariu permanent: cine poate sa mai stoarca o picatura dintr-o lamaie stoarsa de el primeste bautura gratis pe viata.
Intr-o zi apare un prapadit slab si cu ochelari si spune:
- As vrea ss incerc si eu!
Dupa ce s-au potolit rasetele, barmanul ia o lamaie, o stoarce si i-o da omului. Acesta o ia, o strange si mai stoarce cinci picaturi din ea, lasand muta pe toata lumea din bar. Barmanul, stupefiat, accepta ca a pierdut si il intreaba pe om:
- Unde lucrezi? Tai lemne, ridici greutati sau ce faci?
- A, nu, sunt contabil la fisc.

› vrei mai mult

home : Chestii distractive : Spanzuratoarea

Spanzuratoarea



REPREZENTATIV



Felicitari!!!  Ai castigat!!!


Joaca din nou

Chestii distractive

Evenimentele zilei

4 noiembrie 1860
Alexandru Ioan Cuza aproba Legea de organizare a Politiei Romane

La 4 noiembrie 1860 domnitorul Alexandru Ioan Cuza a aprobat Legea de organizare a Politiei Romane.


Alexandru Ioan Cuza


Incepand cu Legea de organizare a politiei a lui Alexandru Ioan Cuza (4 noiembrie 1860), urmata de Legea lui Vasile Lascar (1 aprilie 1903) si de Legea pentru organizarea politiei generale a statului (8 iulie 1929), competentele organelor de politie sunt extinse, iar raporturile cu celelalte structuri ale statului mult mai bine reglementate. Prin Decretul nr. 25 din 23 ianuarie 1949 se infiinteaza Militia, apoi, prin Decretul – Lege nr. 2/27 decembrie 1989 se reinfiinteaza Politia Romana ale carei competente vor fi reglementate, ulterior, prin Legea nr. 26 din 18 mai 1994 si prin Legea 218 din 23 aprilie 2002. Din 1990, Politia Romana a cunoscut mai multe etape de transformari menite sa asigure siguranta persoanelor, a colectivitatilor, drepturilor legitime ale cetatenilor, precum si a altor drepturi prevazute in acte internationale la care Romania este parte.

› vrei mai mult