Horoscopul zilei

Scorpion
(23 Octombrie - 21 Noiembrie)


Esti foarte concentrat/a pe activitatile tale si uiti sa mai interactionezi cu familia. Un pic de comunicare nu strica cu fratele, sora, tata sau mama.

› vrei zodia ta

Cultura generala

Bizonii sunt niste animale cu greutate. Un exemplar adult cantareste in jur de 1,1 tone si are o forta impresionanta.

› vrei mai mult

Bancul zilei

La spitalul de nebuni s-a construit o piscina ca sa faca si nebunii sport. In fiecare zii toti se duceau la piscina, cu exceptia unui nebun mai cuminte care nu se prea repezea... De fiecare data se dadea alarma: "Haideti la piscina!", iar cel cuminte: "Eu nu vin!". Dupa vreo 2 ore se intorceau toti cu capetele sparte, maini rupte etc. Dupa 2 saptanami se da iar alarma de plecare si toti nebuni vin acasa rupti. In final se da din nou alarma, iar un nebun ii spune celui cuminte: "Ma' hai vino si tu la piscina!" " Cum sa vin ma la piscina nu vedeti ce vi se intampla voua? Veniti de fiecare data fracturati!" La care nebunul ii raspunde: "Hai, ma, ca de data asta au umplut piscina cu apa!" :)) :)) :)) :)) :))

› vrei mai mult

home : Chestii distractive : Spanzuratoarea

Spanzuratoarea


Wrong: 5 out of 6   # Numar de greseli ramase: 1

MAGHIARI_ ARE


Alege o litera de mai jos:

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Chestii distractive

Evenimentele zilei

4 ianuarie 1809
Se naste Louis Braille, inventatorul alfabetului pentru nevazatori

Alfabetul Braille


La 4 ianuarie 1809 se naste Louis Braille, pedagog francez, inventatorul alfabetului pentru nevazatori ce ii poarta numele, Braille. La varsta de 3 ani, in 1812, in urma unui accident produs in atelierul de pielarie al tatalui sau, isi pierde vederea. Din 1822 Braille experimenteaza procedeul "scrierii nocturne" elaborat de Charles Barbier si incepe cercetarile sale pentru elaborarea unui nou sistem de scriere pentru nevazatori, terminand alfabetul Braille in 1824. Studiaza algebra, gramatica si geografia, iar in 1827 transcrie in Braille elementele de gramatica. In 1828 aplica sistemul propriu si la notatia muzicala.  

› vrei mai mult