Distractie
Horoscopul zilei
Pesti
(19 Februarie - 20 Martie)
E o perioada linistita apentru tine, tinand cont ca ai trecut prin multe situatii neplacute. Bucura-te, o meriti!
› vrei zodia taCultura generala
Pana in anul 1995, 878 de comete au fost catalogate si orbitele lor au fost calculate. 184 dintre acestea sunt comete periodice (avand perioada orbitala mai mica de 200 de ani); celelalte sunt indubitabil periodice, dar orbita lor nu a fost determinata inca cu acuratete.
› vrei mai multBancul zilei
Albert Einstein avea un sofer pe care il lua la toate conferintele si discursurile lui, ca sa nu il lase sa astepte in masina. Dupa ani buni de participare la discursurile geniului, soferul a invatat pe dinafara tot ce ce spunea Einstein, asa ca i-a cerut sa il lase si pe el sa tina un discurs in locul lui. Acesta a fost de acord.
La discurs, dupa ce termina tot de spus si este aplaudat, un domn ii pune o intrebare foarte incalcita si complicata. soferul, nepierzandu-se cu firea, a raspuns fara sa ezite:
- Sa stiti ca aceasta intrebare este atat de usoara incat il las pe soferul meu, care se afla acolo (aratand spre Einstein), sa va raspunda.
Shop Clopotel.ro
home : Chestii distractive : Spanzuratoarea
Spanzuratoarea
_ ALIDITAT_ A
Imi pare rau, ai fost spanzurat!!!
Cuvantul era "VALIDITATEA"
Joaca din nou.
Shop Clopotel.ro
Evenimentele zilei
4 decembrie 1798
Printul grec fanariot Constantin Hangerli ajunge la Bucuresti
La 4 ianuarie 1798 printul grec fanariot Constantin Hangerli, investit de otomani domn al Tarii Romanesti la data de noiembrie 1797, ajunge la Bucuresti. Constantin Hangerli a domnit in perioada 4 ianuarie 1798 - 18 februarie 1799. Si-a inceput domnia prin masuri dure de colectare a proviziilor pentru trupele otomane anti-Pazvantoglu si apoi prin inventarea suplimentara a nenumarate dari, pentru propria capatuire, ca de pilda "vacaritul", dare desfiintata mai tarziu. Faptele sale au condus la mari tulburari in tara si revolte prin sate, la care s-a adaugat situatia dezastruoasa ca urmare a punerii pe fuga a uriasei armate de o suta de mii de osteni ai turcilor, de catre cei opt mii de oameni ai vestitelor bande ale lui Pazvantoglu. Aceasta situatie il determina pe sultan sa hotarasca mazilirea domnului de la Bucuresti, inclusiv sentinta de condamnare prin decapitare.