Horoscopul zilei

Rac
(22 Iunie - 22 Iulie)


Vei incepe aceasta zi a saptamanii dornic/a sa muti muntii din loc, totusi, acest elan ti se va taia. Daca simti, ca anumite elemente nu iti fac bine, nu mai pierde timpul, delimiteaza-te de ele!

› vrei zodia ta

Cultura generala

Romania a ajuns pentru prima data in sferturile de finala la un Campionat Mondial de fotbal in 1994. Este probabil cel mai bun rezultat, greu de crezut ca va fi doborat in urmatorii zeci sau chiar sute de ani.

› vrei mai mult

Bancul zilei

La scoala profesoara lu' Bula le da copiiilor sa faca enunturi cu 'Mama e numai una'.A doua zi profesoara a intrebat pe unul dintre elevi:
-Gigele, ia spune enuntul tau!
-Pai...Cand eu eram bolnav mama a avut grija de mine. Mama e numai una!
-Bravo, Gigele!Dar tu Ionel?
-Pai...Cand nu stiam sa rezolv un exercitiu la matematica mama m-a ajutat! Mama m-a ajutat sa-l rezolv! Mama e numai una!!!
-Bravo , Ionel! Dar tu ce-ai scris, Bula?
-Pai...Cand am ajuns acasa, imi era foarte foame si am intrebat-o ce avem mancare. Ea mi-a spus ca avem 2 chiftele in frigider! M-am dus la frigider , am deschis usa si am strigat: MAMA, E NUMAI UNA !

› vrei mai mult

home : Chestii distractive : Spanzuratoarea

Spanzuratoarea


Wrong: 6 out of 6

_ _ M_ NAT_ UNE


Imi pare rau, ai fost spanzurat!!!

Cuvantul era "DOMINATIUNE"

Joaca din nou.

Chestii distractive

Evenimentele zilei

18 octombrie 1839
Se naste savantul chimist roman Nicolae Teclu

La 18 octombrie 1839 se naste savantul chimist roman Nicolae Teclu, a inventat tipul de arzator "becul Teclu". A devenit celebru in toata lumea prin cele 60 de descoperiri si peste 50 de lucrari originale din domeniul chimiei. Nicolae Teclu a inventat, in 1900, becul de laborator, cu reglare a curentului de aer si gaz, bec de gaz cu regulator, care-i poarta numele. Inventia a fost brevetata in Austria si realizata de firma vieneza W.J. Rohrbeck’s Nachtolger si, la Leipzig, de catre firma Franz Hugershoff. „Becul Teclu" este folosit si astazi in toate laboratoarele din lume si este asemanator cu becul Bunsen, dar reglarea admisiei se face cu un obturator conic si, in felul acesta, se obtine un amestec mai bun al aerului cu gazul si o temperatura mai inalta. Testeaza-ti cunostintele despre mari inventatori in sectiunea Teste din site-ul clopotel.ro

› vrei mai mult