Distractie
Horoscopul zilei
Scorpion
(23 Octombrie - 21 Noiembrie)
Esti foarte concentrat/a pe activitatile tale si uiti sa mai interactionezi cu familia. Un pic de comunicare nu strica cu fratele, sora, tata sau mama.
› vrei zodia taCultura generala
Sursele principale de energie care NU polueaza sunt: energia eoliana (curenti de aer si vanturi), energia solara (se capteaza transformand energia soarelui in electricitate si caldura), energia geotermala (energia obtinuta din caldura de adancime a Pamantului) si apa curgatoare (energie hidraulica).
› vrei mai multBancul zilei
Bula vine acasa beat, dar fericit si-i spune sotiei:
- Ia, ma' femeie, pune masa!
In timp ce nevasta-sa intinde masa, lui Bula i se pare ca aude un zgomot din balcon. Iese sa vada ce se intampla si gaseste un tip in chiloti.
- Ce cauti tu in balcon la mine, in chiloti?
- Domnule, nu e cazul sa facem galagie! Am avut o aventura la etajul de mai sus si venise sotul femeii, asa ca am sarit in balconul dvs.
- Aha!... Femeie, adu o pereche de pantaloni de-ai mei si da-i prietenului meu!
Dupa o masa in trei, individul pleaca.
Dupa trei-patru ore de somn, Bula se scoala furios si incepe sa-i care pumni sotiei.
- Ce-ai, ma' sotule? Ce-ti veni, Bula?
- Pai, acum mi-am amintit ca stam la ultimul etaj!...
Shop Clopotel.ro
home : Chestii distractive : Spanzuratoarea
Spanzuratoarea
# Numar de greseli ramase: 1
DISCRIMI_ A_ _ RIU
Alege o litera de mai jos:
A
B
C
D
E
F
G
H
I
J
K
L
M
N
O
P
Q
R
S
T
U
V
W
X
Y
Z
Shop Clopotel.ro
Evenimentele zilei
4 decembrie 1798
Printul grec fanariot Constantin Hangerli ajunge la Bucuresti
La 4 ianuarie 1798 printul grec fanariot Constantin Hangerli, investit de otomani domn al Tarii Romanesti la data de noiembrie 1797, ajunge la Bucuresti. Constantin Hangerli a domnit in perioada 4 ianuarie 1798 - 18 februarie 1799. Si-a inceput domnia prin masuri dure de colectare a proviziilor pentru trupele otomane anti-Pazvantoglu si apoi prin inventarea suplimentara a nenumarate dari, pentru propria capatuire, ca de pilda "vacaritul", dare desfiintata mai tarziu. Faptele sale au condus la mari tulburari in tara si revolte prin sate, la care s-a adaugat situatia dezastruoasa ca urmare a punerii pe fuga a uriasei armate de o suta de mii de osteni ai turcilor, de catre cei opt mii de oameni ai vestitelor bande ale lui Pazvantoglu. Aceasta situatie il determina pe sultan sa hotarasca mazilirea domnului de la Bucuresti, inclusiv sentinta de condamnare prin decapitare.