Distractie
Horoscopul zilei
Cultura generala
Denumirea monedei romanesti, LEU vine de la taleri-leu olandezi care aveau gravat pe revers un leu rampant. In secolul al XVII-lea in statele romanesti circulau printre alte monede, taleri-leu olandezi. Chiar si dupa iesirea din uz a talerilor, numele de ''leu'' a fost pastrat ca termen generic pentru monede.
› vrei mai multBancul zilei
Umbla iepurasul intr-o zi plin de sange si se intalneste cu lebada.
Lebada il intreaba:
- Ce ai patit mah?
- M-a folosit ursoaica in loc de tampon. Dupa o luna se intampla acelasi lucru. Lebada, razand:
- Iar ai patit-o fraiere?
- Iar m-a folosit ursoaica si tu nu mai rade de mine.
Mai trece o luna si se intalnesc iar cei doi. De data aceasta iepurasul era bine mersi iar lebada ciufulita si plina de sange. Iepurasul mirat o intreaba:
- Ce ai patit smechero?
- Pai ce sa patesc?A trecut ursoaica ALWAYS CU ARIPIOARE!!!
Shop Clopotel.ro
home : Chestii distractive : Spanzuratoarea
Spanzuratoarea
TRUNCHIAT
Felicitari!!! Ai castigat!!!
Joaca din nou
Shop Clopotel.ro
Evenimentele zilei
2 noiembrie 1919
In Romania au loc pentru prima oara alegeri parlamentare
La 2 noiembrie 1919 incep alegerile parlamentare pentru Adunarea Deputatilor (2-4 noiembrie) si pentru Senat (7-9 noiembrie) pe baza votului universal la care, pentru prima oara, cetatenii din toate provinciile romanesti aleg un singur Parlament al Romaniei. in iulie 1917, Constitutia Romaniei a fost modificata, introducindu-se votul universal, egal, direct, secret si obligatoriu pentru toti cetatenii (barbati) de la 21 de ani in sus. Cetatenii primeau certificat de alegator; cei care nu-si exercitau "fara temei legitim" dreptul de vot erau amendati cu sume variind intre 20 si 50 de lei.