Horoscopul zilei

Berbec
(21 Martie - 20 Aprilie)


Este o zi romantica pentru tine. Vei face tot posibilul ca ca acest moment sa fie perfect.

› vrei zodia ta

Cultura generala

Guma de mestecat are o istorie foarte lunga, existand dovezi ca unii europeni au mestecat coaja de mesteacan in urma cu 9000 de ani, bucurandu-se de ea in scopuri medicinale, precum alinarea durerilor de dinti. Mayasii mestecau si ei o substanta numita chicle, derivata din arborele sapodilla, ca o modalitate de a potoli setea sau foame in timpul luptei. Cea mai veche guma de mestecat gasita, o bucata de gudron de scoarta cu imprimari de dinti bine definite, dateaza din urma cu 5,000 ani in urma.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Se spune ca o blonda, avand dificultati financiare, a hotarat sa rapeasca un copil pentru a incerca sa obtina o anumita suma de bani din rascumparare. A mers intr-un parc, a ademenit un copil in spatele unui copac si a scris urmatorul bilet:
"V-am rapit copilul! Imi pare rau ca am fost nevoita sa fac asta, dar am mare nevoie de bani. Lasati 10.000 de dolari intr-o punga de plastic, in spatele primului pom de pe aleea principala, maine dimineata la ora 7." Semnat: "Blonda".
A prins biletul cu un ac de siguranta de geaca copilului si i-a spus sa mearga direct acasa.
A doua zi, s-a intors in parc si a gasit cei 10.000 de dolari exact in locul indicat, impreuna cu un bilet:
"Iata cei 10.000 de dolari. Pur si simplu nu pot sa cred ca o blonda ii poate face una ca asta unei alte blonde...

› vrei mai mult

home : Chestii distractive : Spanzuratoarea

Spanzuratoarea


Wrong: 5 out of 6   # Numar de greseli ramase: 1

MA_ H_ AR_ _ ARE


Alege o litera de mai jos:

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Chestii distractive

Evenimentele zilei

8 aprilie 1911
Se descopera supraconductibilitatea

La 8 aprilie 1911 fizicianul olandez Heike Kamerlingh Onnes descopera supraconductibilitatea (este un fenomen in care rezistenta electrica a unui material conductor devine zero, daca temperatura sa este mai mica decat o anumita valoare specifica materialului, numita temperatura critica). Testeaza-ti cunostintele despre mari descoperiri in sectiunea Teste din site-ul clopotel.ro


Mari descoperitori

› vrei mai mult