Horoscopul zilei

Pesti
(19 Februarie - 20 Martie)


Vei avea parte de o confruntare intensa in cursul acestei zile. Daca vei simti ca adversarul tau nu este dispus sa faca niciun pas inapoi, trebuie sa iti evaluezi sansele de castig intr-un mod cat mai realist, si abia apoi sa actionezi!

› vrei zodia ta

Cultura generala

Brazilia este cel mai mare producator de cafea. De aici vine aproximativ o treime din cafeaua consumata pe plan mondial. In plus, se poate lauda cu o mare diversitate de tipuri de cafea, datorita diferentei dintre soluri, clima si specii ale arborelui de cafea, dar si diferitelor tehnici de cultivare practicate in regiunile tarii. Brazilia a devenit cel mai mare producator de cafea din lume in 1840, pozitie pe care nu mai parasit-o pana azi (2021). Cafeaua a fost introdusa in Brazilia abia in 1727, de catre Francisco de Mello Palheta din Guineea Franceza, intr-un moment in care trestia de zahar era cel mai mare contributor la economia braziliana.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Intr-un spital din Somalia un pacient cheama asistenta:
-Sora, vin-o repede,
Un paianjen!!!
Asistenta:
-Da, vin acum!
A doua oara
-Sora, un painjen!
-Ce, nu poti sa mai astepti?Stai si tu oleaca.
A treia oara se aude un strigat disperat:
-Unde ma duci, bestie?!?

› vrei mai mult

home : Chestii distractive : Spanzuratoarea

Spanzuratoarea



MAGHIARIZARE



Felicitari!!!  Ai castigat!!!


Joaca din nou

Chestii distractive

Evenimentele zilei

13 ianuarie 1918
Rusia rupe relatiile diplomatice cu Romania

La 13 ianuarie 1918, dupa un ultimatum (3 ianuarie), Consiliul Comisarilor Poporului al Uniunii Republicilor Sovietice Socialiste (guvernul bolsevic rus condus de Vladimir Ilici Lenin) rupe relatiile diplomatice cu Romania, intre cele doua tari intervine practic starea de razboi. La punctul 2 al declaratiei se arata ca tezaurul in aur al Romaniei aflat la Moscova "nu va mai putea fi obtinut de oligarhia romana, Consiliul Comisarilor asumandu-si raspunderea pentru conservarea si remiterea in mainile poporului roman". Tezaurul nu a fost restitut Romaniei nici pana in ziua de astazi. Tezaurul roman a fost trimis în Rusia in timpul Primului Razboi Mondial cu scopul de a fi adapostite de armatele Puterilor Centrale, care ocupasera o parte insemnata a Romaniei si amenintau sa ocupe intreg teritoriul national.

› vrei mai mult