Distractie
Horoscopul zilei
Cultura generala
Lumina produsa in interiorul licuricilor este o lumina care nu emite caldura decat in procent foarte mic, lumina pura fiind cea care domina reactia chimica, aceasta fiind in procent de peste 95%. Un bec emite 90% din energie sub forma de caldura si numai 10% ca lumina. Daca licuriciul ar produce atat de multa caldura cum produce un bec, atunci cand s-ar aprinde s-ar incinera singur. Licuricii produc lumina printr-o reactie chimica eficienta numita chemiluminiscenta care le permite sa straluceasca fara a emite si energie termica.
› vrei mai multBancul zilei
O femeie cu un copil in brate se urca in autobuz. Soferul zice:
Aoleu,asta e cel mai urat copil pe care l-am vazut vreodata!
Femeia se duce in spatele autobuzului si se aseaza pe scaun spumegana de nervi. Se intoarce catre pasagerul de alaturi si ii zice:
Soferul asta m-a jignit foarte rau.
La care individul spune:
Mai bine va duce-ti chiar acum sa-i spune-ti vreo doua si in timpul asta va tin eu maimuta.
Shop Clopotel.ro
![Set figurina cu vehicul, Spidey, Miles cu Drill Spinner, F72535](https://noriel.ro/media/catalog/product/n/0/n000f6775_5010996139238_set_figurina_cu_vehicul_miles_cu_drill_spinner_f72535_1_.jpg)
home : Chestii distractive : Spanzuratoarea
Spanzuratoarea
# Numar de greseli ramase: 1
MA_ H_ AR_ _ AR_
Alege o litera de mai jos:
A
B
C
D
E
F
G
H
I
J
K
L
M
N
O
P
Q
R
S
T
U
V
W
X
Y
Z
Shop Clopotel.ro
![Set figurina cu vehicul, Spidey, Miles cu Drill Spinner, F72535](https://noriel.ro/media/catalog/product/n/0/n000f6775_5010996139238_set_figurina_cu_vehicul_miles_cu_drill_spinner_f72535_1_.jpg)
Evenimentele zilei
10 februarie 1923
Se stinge din viata fizicianul Wilhelm Conrad Rontgen, descoperitorul razelor X
La 10 februarie 1923 trece in nefiinta fizicianul german Wilhelm Conrad Rontgen, descoperitorul razelor X. Ca profesor al universitatii Würzburg, studiind descarcarile electrice in tuburi vidate, a descoperit in anul 1895 emisia unor radiatii penetrante, pe care le-a numit radiatii X care, dupa moartea sa si in pofida testamentului sau, au fost denumite raze Rontgen. In anul 1901 a fost distins cu Premiul Nobel pentru Fizica. Motivatia juriului Nobel: "ca apreciere pentru serviciile extraordinare oferite prin descoperirea remarcabilelor raze".