Horoscopul zilei

Balanta
(22 Septembrie - 22 Octombrie)


Este o perioada destul de tensionata, si asta ar putea duce la neintelegeri in relatia cu prietenii de joaca. Pastreaza-ti calmul si incearca sa gasesti o solutie de compromis!

› vrei zodia ta

Cultura generala

Vulcanii noroiosi reprezinta formatiuni create de gazele naturale provenind de la 3.000 de metri adancime. Gazele imping spre suprafata apa care se amesteca cu argila, astfel se formeaza namolul care este aruncat afara.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Bula balbait ajunge ofiter in marina ! Si comandantul vasului pentru a vedea de ce este in stare il pune sa stea de veghe! Noaptea pe la 2 Bula vede un incendiu la bordul vasului ! Rererepedede bbbbaa fofofoc sasasaririti in apa ! Cum aude asta tot echipajul sare in apa ! Bula ajunge erou , fiindca ia salvat pe cei de la bord ! Atunci capitanul vasului il recomanda pe Bula unui vas de croaziera ! Capitanul vasului ii intruseieste pe cei din echipaj ca la auzul strigatului lui Bula ( Rerere..) sa sara cu totii in apa ! Zis shi facut ! Bula tot de veghe pe la 9 seara incepe sa strige Rerere... si atunci tot echipajul sare in apa , dar la care Bula: rerechini BAH !!!!!!!

› vrei mai mult

home : Chestii distractive : Spanzuratoarea

Spanzuratoarea


Wrong: 5 out of 6   # Numar de greseli ramase: 1

D_ _ INATI_ NE


Alege o litera de mai jos:

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Chestii distractive

Evenimentele zilei

16 august 2004
Sonda Cassini-Huygens descopera doua luni ale lui Saturn

Saturn


La 16 august 2004 sonda spatiala Cassini-Huygens descopera doua luni ale lui Saturn. Misiunea Cassini–Huygens a fost lansata în data de 15 octombrie 1997, fiind compusa din sonda orbitala Cassini (NASA) si sonda de aterizare Huygens (ESA). Pentru manevre de asistenta gravitationala, misiunea a trecut pe langa Venus de doua ori (26 aprilie 1998, 24 iunie 1999), Pamant (18 august 1999) si Jupiter (30 decembrie 2000). Dupa aproape 7 ani de calatorie prin Sistemul Solar, sonda a intrat pe orbita planetei Saturn in data de 1 iulie 2004. Datele transmise au stat la baza a 3948 studii stiintifice publicate pana acum, iar cercetatorii asteapta înca ultimele "cuvinte" ale sondei privind atmosfera lui Saturn. Impreuna cu Voyager,  misiunea Cassini-Huygens este una dintre cele mai de succes din istoria de pana acum a explorarii spatiului. Testeaza-ti cunostintele despre Saturn in sectiunea Teste din site-ul clopotel.ro


Saturn

› vrei mai mult