Distractie
Horoscopul zilei
Berbec
(21 Martie - 20 Aprilie)
Simti ca cel/cea mai buna/a prieten/a a ta te ignora de o buna bucata de timp. Trebuie sa porti o discutie serioasa pe aceasta tema pentru a afla ce anume o/il supara.
› vrei zodia taCultura generala
Afide sau paduchii de plante. Multe afide sunt verzi, dar pot fi si negre, maro, galbene, rosii, roz, cenusii. Se inmultesc repede, in numar mare si, fiind mici si foarte usoare, pot fi transportate pe distante mari de vant. Ele elimina un lichid lipicios si dulce, motiv pentru care anumite specii de furnici au ferme de afide pe diverse plante, furnicile chiar aparand afidele de pradatori. Acest lichid secretat de afide inlesneste infestarea cu ciuperci a plantelor.
› vrei mai multBancul zilei
Astazi, de dimineata, m-am asezat pe o banca, in parc, langa un om fara adapost. L-am intrebat cum a ajuns sa decada pana la starea acesta de vagabond.
- Pai, pana saptamana trecuta am avut cam tot ce-mi trebuia! Un bucatar care imi prepara mesele, in camera mea se facea ordine zilnic, hainele imi erau spalate si calcate, pe langa faptul ca aveam un acoperis deasupra capului, aveam TV, Internet, sala de gimnastica, bazin, puteam sa fac si o scoala...
- Dar ce s-a intamplat? Droguri? Alcool? Divort?
- Nu, nu... mi-au dat drumu' din inchisoare.
Shop Clopotel.ro
home : Chestii distractive : Spanzuratoarea
Spanzuratoarea
M_ GHI_ RIZ_ R_
Imi pare rau, ai fost spanzurat!!!
Cuvantul era "MAGHIARIZARE"
Joaca din nou.
Shop Clopotel.ro
Evenimentele zilei
13 ianuarie 1918
Rusia rupe relatiile diplomatice cu Romania
La 13 ianuarie 1918, dupa un ultimatum (3 ianuarie), Consiliul Comisarilor Poporului al Uniunii Republicilor Sovietice Socialiste (guvernul bolsevic rus condus de Vladimir Ilici Lenin) rupe relatiile diplomatice cu Romania, intre cele doua tari intervine practic starea de razboi. La punctul 2 al declaratiei se arata ca tezaurul in aur al Romaniei aflat la Moscova "nu va mai putea fi obtinut de oligarhia romana, Consiliul Comisarilor asumandu-si raspunderea pentru conservarea si remiterea in mainile poporului roman". Tezaurul nu a fost restitut Romaniei nici pana in ziua de astazi. Tezaurul roman a fost trimis în Rusia in timpul Primului Razboi Mondial cu scopul de a fi adapostite de armatele Puterilor Centrale, care ocupasera o parte insemnata a Romaniei si amenintau sa ocupe intreg teritoriul national.