Horoscopul zilei

Taur
(21 Aprilie - 21 Mai)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Cultura generala

Libelula e un pradator feroce si foarte eficient. 95 % din atacurile lor se termina prin capturarea prazii. Ca o comparatie, rechinii, unii dintre cei mai periculosi pradatori din lume, reusesc sa prinda doar jumatate din ceea ce vaneaza, iar leii, atat de temuti pe uscat, se multumesc doar cu un sfert din prazile pe care le ataca. Asta se intampla pentru ca leii urmaresc prada, nu o intercepteaza. Daca libelulele ar fi suficient de mari sa prinda gazele, leii ar muri de foame, la fel ca majoritatea pradatorilor terestri. Daca nu ar putea zbura libelulele ar muri de foame, din cauza faptului ca ele isi prind prada din zbor.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Examen de avansare in grad, intr-o unitate de politie unde era comisar sef BULA. Raspunde sergent Bolboaca: - Ia spune, cat fac 3 X 3?
- Sapte, sa traiti!
- Il picam, intreaba examinatorul?
- Nu, raspunde BULA... a fost cooperant... Urmatorul candidat primeste aceeasi intrebare.
Raspuns: 3 X 3 = 8. Verdictul: promovat; motivatia - in timpul examinarii a dovedit receptivitate. La al treilea candidat, 3 X 3 = 11. E promovat
pentru fermitatea punctului de vedere. Al patrulea - 3 X 3 = 12, raspuns pe care seful comisiei il considera - totusi - acceptabil. In sfarsit,
unul dintre examinati raspunde corect. Fericit, examinatorul exclama:
- Domnule colonel, iata unul care stie! Sumbru, cu fruntea numai cute,
BULA aproba, maraind:
- De stiut, stie el. Problema e... de unde stie?

› vrei mai mult

home : Chestii distractive : Spanzuratoarea

Spanzuratoarea


Wrong: 5 out of 6   # Numar de greseli ramase: 1

REPREZEN_ A_ I_ 


Alege o litera de mai jos:

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Chestii distractive

Evenimentele zilei

2 noiembrie 1919
In Romania au loc pentru prima oara alegeri parlamentare

La 2 noiembrie 1919 incep alegerile parlamentare pentru Adunarea Deputatilor (2-4 noiembrie) si pentru Senat (7-9 noiembrie) pe baza votului universal la care, pentru prima oara, cetatenii din toate provinciile romanesti aleg un singur Parlament al Romaniei. in iulie 1917, Constitutia Romaniei a fost modificata, introducindu-se votul universal, egal, direct, secret si obligatoriu pentru toti cetatenii (barbati) de la 21 de ani in sus. Cetatenii primeau certificat de alegator; cei care nu-si exercitau "fara temei legitim" dreptul de vot erau amendati cu sume variind intre 20 si 50 de lei.

› vrei mai mult