Horoscopul zilei

Taur
(21 Aprilie - 21 Mai)


Azi e o zi ciudata pentru tine. De dimineata iti doresti sa nu te deranjeze nimeni, iar pe seara iti vei dori sa scapi de plictiseala.

› vrei zodia ta

Cultura generala

Greutatea maxima pe care o poate atinge un elefant este de circa 7 tone. Au existat in trecut si elefanti care cantareau mai mult, dar aici vorbim deja de recorduri, care erau niste exceptii de la regula.

› vrei mai mult

Bancul zilei

De cate armate e nevoie pentru a schimba un bec?

Raspunsul este: de cel putin sase. E nevoie in primul rand de germani, ca sa inceapa treaba. Nu pot lipsi din calcul francezii, pentru ca e mereu nevoie de cineva care sa se dea batut dupa ce a facut putin, foarte putin efort. Vor urma italienii, care vor incepe treaba, vor continua complet aiurea si vor da apoi bir cu fugitii, apoi englezii, pentru ca cineva trebuie sa si stea neclintit acasa fara sa miste un deget. Dupa atata circ vor aparea americanii, care vor face tot ce-a mai ramas de facut si-si vor asuma creditul pentru tot ce s-a facut pana atunci. Totul va fi incheiat "rotund" de elvetieni, in rolul celor care observa totul si se prefac ca nimic neobisnuit nu s-a petrecut.

› vrei mai mult

Shop Clopotel.ro

home : Chestii distractive : Spanzuratoarea

Spanzuratoarea


Wrong: 6 out of 6

RE_ REZENTATI_ 


Imi pare rau, ai fost spanzurat!!!

Cuvantul era "REPREZENTATIV"

Joaca din nou.

Chestii distractive

Shop Clopotel.ro

Evenimentele zilei

4 noiembrie 1860
Alexandru Ioan Cuza aproba Legea de organizare a Politiei Romane

La 4 noiembrie 1860 domnitorul Alexandru Ioan Cuza a aprobat Legea de organizare a Politiei Romane.


Alexandru Ioan Cuza


Incepand cu Legea de organizare a politiei a lui Alexandru Ioan Cuza (4 noiembrie 1860), urmata de Legea lui Vasile Lascar (1 aprilie 1903) si de Legea pentru organizarea politiei generale a statului (8 iulie 1929), competentele organelor de politie sunt extinse, iar raporturile cu celelalte structuri ale statului mult mai bine reglementate. Prin Decretul nr. 25 din 23 ianuarie 1949 se infiinteaza Militia, apoi, prin Decretul – Lege nr. 2/27 decembrie 1989 se reinfiinteaza Politia Romana ale carei competente vor fi reglementate, ulterior, prin Legea nr. 26 din 18 mai 1994 si prin Legea 218 din 23 aprilie 2002. Din 1990, Politia Romana a cunoscut mai multe etape de transformari menite sa asigure siguranta persoanelor, a colectivitatilor, drepturilor legitime ale cetatenilor, precum si a altor drepturi prevazute in acte internationale la care Romania este parte.

› vrei mai mult