Distractie
Horoscopul zilei
Cultura generala
Inclinarea axei de rotatie a lui Neptun este de 28,32 grade, similara cu cea a Pamantului (23 de grade) si cea a lui Marte (25 de grade). Datorita acestui fapt, pe planeta are loc schimbarea anotimpurilor. Perioada de revolutie foarte mare face ca un anotimp pe Neptun sa dureze aproximativ 40 de ani pamantesti.
› vrei mai multBancul zilei
Mor toti oamenii de pe Pamant si ajung in Rai. Vine Dumnezeu si spune:
- Sa se formeze doua cozi! La una sa stea barbatii care au fost dominati de catre neveste, iar la cealalta sa stea barbatii care si-au dominat nevestele. Nevestele sa plece cu Sfantul Petru.
Peste vreo ora, vine Dumnezeu sa vada ce au facut barbatii. Se formasera doua cozi : una de peste 1 milion de kilometri, iar alta la care statea un singur barbat.
- Sa va fie rusine! zice Dumnezeu. V-am creat dupa chipul si asemanarea mea si voi v-ati lasat tinuti sub papuc! Priviti-l pe singurul meu fiu care a stiut sa stea drept si m-a facut sa fiu mandru de el! Spune-le, fiul meu, cum ai reusit sa fii singurul barbat din aceasta coada?
- Nu stiu, nevasta-mea m-a pus sa stau aici.
Shop Clopotel.ro
![Lupa, Edu Sun, 45 mm](https://noriel.ro/media/catalog/product/s/0/s00003322_1_.jpg)
home : Chestii distractive : Spanzuratoarea
Spanzuratoarea
# Numar de greseli ramase: 1
_ _ _ HIZI_ _ _ I_
Alege o litera de mai jos:
A
B
C
D
E
F
G
H
I
J
K
L
M
N
O
P
Q
R
S
T
U
V
W
X
Y
Z
Shop Clopotel.ro
![Lupa, Edu Sun, 45 mm](https://noriel.ro/media/catalog/product/s/0/s00003322_1_.jpg)
Evenimentele zilei
10 februarie 1923
Se stinge din viata fizicianul Wilhelm Conrad Rontgen, descoperitorul razelor X
La 10 februarie 1923 trece in nefiinta fizicianul german Wilhelm Conrad Rontgen, descoperitorul razelor X. Ca profesor al universitatii Würzburg, studiind descarcarile electrice in tuburi vidate, a descoperit in anul 1895 emisia unor radiatii penetrante, pe care le-a numit radiatii X care, dupa moartea sa si in pofida testamentului sau, au fost denumite raze Rontgen. In anul 1901 a fost distins cu Premiul Nobel pentru Fizica. Motivatia juriului Nobel: "ca apreciere pentru serviciile extraordinare oferite prin descoperirea remarcabilelor raze".