Horoscopul zilei

Fecioara
(23 August - 21 Septembrie)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Cultura generala

O zi are 23 de ore, 56 de minute si 4,09 secunde. Rotatia Pamantului incetineste usor cu timpul; astfel, in trecut ziua era mai scurta. Acest lucru se datoreaza efectului gravitational al Lunii asupra Terrei. Ceasurile atomice arata ca o zi moderna este mai lunga cu aproximativ 1,7 milisecunde decat in urma cu un secol. Analiza inregistrarilor astronomice istorice arata o tendinta de incetinire de 2,3 milisecunde pe secol incepand cu secolul al VIII-lea i.Hr.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Mama catre fiica, inainte de examen: Azi, la bac, sa citesti cu atentie subiectele, ca doar ai invatat, si sa le rezolvi pe rand: partea intai, partea a doua si partea a treia. Apoi, iti mai ramane timp sa zambesti si la camera de filmat din clasa ca asa e frumos.
Mama catre fiica, dupa examen: Cum a fost?
Fata: Am facut cum mi-ai spus. Am citit cu atentie. La primul subiect nu am stiut ce sa scriu, la al doilea nu am stiut, iar la al treilea nu am stiut. Iar in timpul ramas am zambit la camera.

› vrei mai mult

home : Chestii distractive : Spanzuratoarea

Spanzuratoarea


Wrong: 6 out of 6

T_ UNCHI_ T


Imi pare rau, ai fost spanzurat!!!

Cuvantul era "TRUNCHIAT"

Joaca din nou.

Chestii distractive

Evenimentele zilei

1 septembrie 1804
Este descoperit unul dintre cei mai mari asteroizi din Centura Principala

La 1 septembrie 1804, Juno, unul dintre cei mai mari asteroizi din Centura Principala, este descoperit de astronomul german, Karl Ludwig Harding. Centura principala se afla in Sistemul Solar intre orbitele lui Jupiter si Marte. Este formata din milioane de corpuri ceresti, care pot fi impartite in trei tipuri: carbonat (tip C), silicat (tip S) si metalic (tip M). In prezent exista cinci mari corpuri ceresti: Pallas, Vesta, Cigia, Juno si cel mai mare corp ceresc: Ceres, care este clasificata ca o planeta pitica cu un diametru de 950 de kilometri. Aceste cinci corpuri ceresti reprezinta mai mult de jumatate din masa centurii principale, echivalent cu doar 4% din masa lunii (0,06% din masa pamantului). Descopera mai multe informatii despre asteroizi in sectiunea Eciclopedia din site-ul clopotel.ro

› vrei mai mult