Horoscopul zilei

Taur
(21 Aprilie - 21 Mai)


Azi te vei intalni cu cativa prieteni/prietene. Poate se leaga ceva, o iesire pentru weekend in parc?

› vrei zodia ta

Cultura generala

Exista turbine eoliene ce pot produce energie electrica fara a fi nevoite sa aiba elicele clasice care se invart in bataia vantului. Aceste sisteme se folosesc de vartejurile pe care le produce vantul atunci cand trece pe langa un obiect. Daca plasam un obiect in calea vantului vom putea observa si noi cum curentii creeaza vartejuri de aer de jur imprejurul sau. Clasicele turbine cu elice produc poluare fonica deoarece emit zgomot fiind chiar periculoase pentru pasarile din imediata apropiere.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Era odata Bula si cu un balbait. Ei trebuiau sa ajnga in varful unui bloc cu 100 de etaje. Dar liftul nu mergea asa ca urcara pe scari.
Pe la etajul 10, balbaitul spune:
- B-b-b-b-b!
- Lasa ma ca imi spui cand om ajungem! spune Bula.
Pe la etajul 50, balbaitul iar spune "b-b-b-bb-b!" si Bula ii spune sa spuna cand or sa ajunga sus.
Cand ajung sus, balbaitul:
- B-b-b-b, mi-am uitat cheile jos!
Au inceput acum sa coboare. Pe la etajul 60, balbaitul iar spune b-b-b-b si si Bula ca si mai inainte, ii spune sa zica cand o sa coboare.
Cand ajung la parter, balbaitul:
- B-b-b-b-b, tu nu sti de gluma ma?

› vrei mai mult

home : Chestii distractive : Spanzuratoarea

Spanzuratoarea


Wrong: 6 out of 6

T_ U_ CHI_ T


Imi pare rau, ai fost spanzurat!!!

Cuvantul era "TRUNCHIAT"

Joaca din nou.

Chestii distractive

Evenimentele zilei

16 august 2004
Sonda Cassini-Huygens descopera doua luni ale lui Saturn

Saturn


La 16 august 2004 sonda spatiala Cassini-Huygens descopera doua luni ale lui Saturn. Misiunea Cassini–Huygens a fost lansata în data de 15 octombrie 1997, fiind compusa din sonda orbitala Cassini (NASA) si sonda de aterizare Huygens (ESA). Pentru manevre de asistenta gravitationala, misiunea a trecut pe langa Venus de doua ori (26 aprilie 1998, 24 iunie 1999), Pamant (18 august 1999) si Jupiter (30 decembrie 2000). Dupa aproape 7 ani de calatorie prin Sistemul Solar, sonda a intrat pe orbita planetei Saturn in data de 1 iulie 2004. Datele transmise au stat la baza a 3948 studii stiintifice publicate pana acum, iar cercetatorii asteapta înca ultimele "cuvinte" ale sondei privind atmosfera lui Saturn. Impreuna cu Voyager,  misiunea Cassini-Huygens este una dintre cele mai de succes din istoria de pana acum a explorarii spatiului. Testeaza-ti cunostintele despre Saturn in sectiunea Teste din site-ul clopotel.ro


Saturn

› vrei mai mult