Distractie
Horoscopul zilei
Cultura generala
Arbaleta era o arma pentru lasi. Astfel, ea a fost interzisa prin Conciliul de la Lateran din anul 1189.
› vrei mai multBancul zilei
Un copil, la gradinita, incearca sa isi incalte cizmulitele. Pentru ca nu se descurca, a cerut ajutor educatoarei. Cu tot trasul si impinsul, cizmulitele nu voiau nicidecum sa intre. Pana cand a reusit totusi sa il incalte, educatoarei i-au aparut broboane de transpiratie pe frunte. De aceea aproape ca i-au dat lacrimile cand copilul i-a zis:
- Doamna, dar sunt puse invers...
Intr-adevar, erau pe picior gresit... Nu a fost cu nimic mai usor sa ii scoata cizmulitele decat sa i le puna, totusi a reusit sa isi pastreze calmul pana cand iar cizmulitele erau incaltate, tot cu sudoare pe frunte, dar de data aceasta asa cum trebuia.
Insa atunci baietelul a zis:
- Cizmulitele astea nu sunt ale mele!
In loc sa strige la el, educatoarea si-a muscat buza si inca o data s-a chinuit sa il descalte. Cand s-a terminat chinul descaltatului, baietelul i-a spus:
- Sunt cizmulitele fratelui meu. Mama mi-a zis sa le incalt pe astea azi.
Acum ea nu mai stia ce sa faca... Sa planga sau sa rada? A reusit totusi sa stranga suficienta rabdare pentru a se lupta din nou cu cizmulitele. Cand, in sfarsit, l-a incaltat, inainte de a-l trimite afara la joaca, l-a intrebat:
- Si acum, unde iti sunt manusile? Trebuie sa ti le pun in maini ca sa poti pleca afara!
Raspunsul:
- Le-am bagat in cizmulite, ca sa nu le pierd...
Shop Clopotel.ro
home : Chestii distractive : Spanzuratoarea
Spanzuratoarea
_ _ _ _ I_ IT_ _ IU
Imi pare rau, ai fost spanzurat!!!
Cuvantul era "RECHIZITORIU"
Joaca din nou.
Shop Clopotel.ro
Evenimentele zilei
1 februarie 1868
Se naste pictorul Stefan Luchian
La 1 februarie 1868 se naste Stefan Luchian supranumit poetul plastic al florilor. Cu o vocatie declarata inca din scoala primara, l-a avut in perioada de formare ca maestru pe Nicolae Grigorescu. Din vasta opera artistica a lui Stefan Luchian amintim cateva dintre ele: ”Ultima cursa de toamna”, ”Margine de crang”, ”Salciile de la Chiajna”, ”Fantana de la Brebu”, ”Dupa ploaie”, ”Vara”, portretele ”Safta florareasa”, ”Mos Nicolae Cobzarul”, ”Dumitrita”, ”Paralute”, ”Flori de tufanica”, ”Anemone”, ”Maci” si autoportretul ”Un zugrav”.