Horoscopul zilei

Pesti
(19 Februarie - 20 Martie)


Azi vei afla ca ai musafiri care vin de departe. Nu trebuie sa intri in panica, acum cu vremurile acestea! Respecta regulile de igiena si distantare, imbraca-te frumos si incearca sa ai o stare pozitiva, restul vine de la sine.

› vrei zodia ta

Cultura generala

Planeta Mercur NU are atmosfera. Cu cat un corp ceresc e mai mic cu atat sunt mai mici sansele sa aiba atmosfera. Se intampla asta pentru ca forta de atractie este mica, adica atomii si molecule de gaz pot zbura in spatiu deoarece corpul ceresc nu ii poate mentine acolo, asa cum se intampla pe Pamant. Atunci cand NASA lanseaza o racheta in spatiu, aceasta trebuie sa atinga o viteza minima pentru a putea scapa de gravitatia Pamantului. Rachetele care nu ating aceasta viteza minima, numita viteza de evadare, cad inapoi pe Pamant. Orice obiect care se deplaseaza cu o viteza egala sau mai mare decat viteza de evadare, poate scapa si ajunge in spatiu. Gravitatia atrage inapoi orice obiect care se deplaseaza mai incet decat viteza de evadare. Viteza de evadare a Pamantului este de aprox. 11 km pe secunda. Avand o gravitatie mai mica, viteza de evadare a planetei Mercur este de aprox. 4 km pe secunda. Prin urmare, este mult mai usor sa ajungi in spatiu de pe Mercur, decat de pe Pamant. Din cauza aceasta cerul este negru tot timpul iar stelele se pot observa si pe timpul zilei.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Mituri despre Chuck Norris.
Chuck Norris nu va face niciodata infarct.
Inima nu e atat de tampita ca sa-l atace.
De ce Bau-Bau se uita in dulap inainte sa doarma?
Ca sa vada daca nu e Chuck Norris acolo.
Chuck Norris a inghitit odata un borcan de somnifere.
Doar au reusit sa-l faca sa clipeasca.

› vrei mai mult

home : Chestii distractive : Spanzuratoarea

Spanzuratoarea


Wrong: 6 out of 6

DI_ CRI_ IN_ TORI_ 


Imi pare rau, ai fost spanzurat!!!

Cuvantul era "DISCRIMINATORIU"

Joaca din nou.

Chestii distractive

Evenimentele zilei

5 decembrie 1864
Se promulga legea instructiunii

Alexandru Ioan Cuza


La 5 decembrie 1864 Alexandru Ioan Cuza promulga legea instructiunii, prima lege prin care invatamantul era organizat in mod unitar si erau stabiliti anii de studiu: invatamantul primar, de patru ani, gratuit si obligatoriu, cel secundar, de sapte ani si universitar, de trei ani. 

› vrei mai mult