Horoscopul zilei

Pesti
(19 Februarie - 20 Martie)


E o perioada linistita apentru tine, tinand cont ca ai trecut prin multe situatii neplacute. Bucura-te, o meriti!

› vrei zodia ta

Cultura generala

Majoritatea barbatilor petrec 3.300 ore din viata pentru a se barbieri. Daca nu ar fi barbierita, barba ar putea ajunge la 9 metri intr-o viata de om.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Mor toti oamenii de pe Pamant si ajung in Rai. Vine Dumnezeu si spune:
- Sa se formeze doua cozi! La una sa stea barbatii care au fost dominati de catre neveste, iar la cealalta sa stea barbatii care si-au dominat nevestele. Nevestele sa plece cu Sfantul Petru.
Peste vreo ora, vine Dumnezeu sa vada ce au facut barbatii. Se formasera doua cozi : una de peste 1 milion de kilometri, iar alta la care statea un singur barbat.
- Sa va fie rusine! zice Dumnezeu. V-am creat dupa chipul si asemanarea mea si voi v-ati lasat tinuti sub papuc! Priviti-l pe singurul meu fiu care a stiut sa stea drept si m-a facut sa fiu mandru de el! Spune-le, fiul meu, cum ai reusit sa fii singurul barbat din aceasta coada?
- Nu stiu, nevasta-mea m-a pus sa stau aici.

› vrei mai mult

home : Chestii distractive : Spanzuratoarea

Spanzuratoarea


Wrong: 6 out of 6

REC_ _ _ _ TOR_ _ 


Imi pare rau, ai fost spanzurat!!!

Cuvantul era "RECHIZITORIU"

Joaca din nou.

Chestii distractive

Evenimentele zilei

4 ianuarie 1809
Se naste Louis Braille, inventatorul alfabetului pentru nevazatori

Alfabetul Braille


La 4 ianuarie 1809 se naste Louis Braille, pedagog francez, inventatorul alfabetului pentru nevazatori ce ii poarta numele, Braille. La varsta de 3 ani, in 1812, in urma unui accident produs in atelierul de pielarie al tatalui sau, isi pierde vederea. Din 1822 Braille experimenteaza procedeul "scrierii nocturne" elaborat de Charles Barbier si incepe cercetarile sale pentru elaborarea unui nou sistem de scriere pentru nevazatori, terminand alfabetul Braille in 1824. Studiaza algebra, gramatica si geografia, iar in 1827 transcrie in Braille elementele de gramatica. In 1828 aplica sistemul propriu si la notatia muzicala.  

› vrei mai mult