Distractie
Horoscopul zilei
Fecioara
(23 August - 21 Septembrie)
Azi e o zi deosebita pentru tine. Orice ar fi, nu trebuie sa lasi nimic sa-ti afecteze moralul.
› vrei zodia taCultura generala
Varanul urias - cea mai mare soparla din lume a fost descoperita in 1912 in insulele Komodo, una dintre insulele Indoneziei., dintre Flores si Sumbava. Indigenii il numesc "biavak". Varanii batrani ating frecvent 3 m lungime si 160 de kg. Fiind considerat urmas direct al unor specii stravechi, varanul urias este declarat monument la naturii si este ocrotit prin lege. Sursa: Enciclopedia de Biologie - Editura All
› vrei mai multBancul zilei
Ambasadorul irakian la Natiunile Unite tocmai a terminat un discurs si iese pe hol, unde se intalneste cu presedintele Bush. Isi strang mainile si irakianul zice:
- Stiti, am si eu o intrebare apropo de cultura Americii.
- Excelent, daca pot sa va ajut o sa o fac cu mare placere, raspunde Bush.
- Fiul meu se uita la filmul asta, Star Trek, si acolo sunt si rusi, si negri, si asiatici, dar niciodata arabi.
La care presedintele Bush rade, se apleaca la urechea irakianului si-i sopteste:
- Pai asta e din cauza ca actiunea se petrece in viitor...
Shop Clopotel.ro
home : Chestii distractive : Spanzuratoarea
Spanzuratoarea
_ IS_ RIMINA_ ORIU
Imi pare rau, ai fost spanzurat!!!
Cuvantul era "DISCRIMINATORIU"
Joaca din nou.
Shop Clopotel.ro
Evenimentele zilei
4 decembrie 1798
Printul grec fanariot Constantin Hangerli ajunge la Bucuresti
La 4 ianuarie 1798 printul grec fanariot Constantin Hangerli, investit de otomani domn al Tarii Romanesti la data de noiembrie 1797, ajunge la Bucuresti. Constantin Hangerli a domnit in perioada 4 ianuarie 1798 - 18 februarie 1799. Si-a inceput domnia prin masuri dure de colectare a proviziilor pentru trupele otomane anti-Pazvantoglu si apoi prin inventarea suplimentara a nenumarate dari, pentru propria capatuire, ca de pilda "vacaritul", dare desfiintata mai tarziu. Faptele sale au condus la mari tulburari in tara si revolte prin sate, la care s-a adaugat situatia dezastruoasa ca urmare a punerii pe fuga a uriasei armate de o suta de mii de osteni ai turcilor, de catre cei opt mii de oameni ai vestitelor bande ale lui Pazvantoglu. Aceasta situatie il determina pe sultan sa hotarasca mazilirea domnului de la Bucuresti, inclusiv sentinta de condamnare prin decapitare.