Distractie
Horoscopul zilei
Cultura generala
Primul mesaj SMS a fost trimis prin reteaua GSM ''Vodafone'' din Regatul Unit pe data de 3 decembrie 1992. Cresterea initiala a fost lenta, clientii trimitand in anul 1995 o medie de 0,4 mesaje / utilizator GSM / luna. In timp s-au remediat unele probleme ce incetineau cresterea SMS-urilor, iar pana la sfarsitul anului 2000 media mesajelor trimise a ajuns la 35 de mesaje / utilizator / luna. In anul 2010 au fost trimise aproximativ 6.1 trilioane de mesaje, insemnand o medie de 193 000 de SMS-uri pe secunda. SMS-ul a devenit o industrie comerciala uriasa, castigand in 2010 in jur de 114.6 miliarde de dolari la nivel global.
› vrei mai multBancul zilei
Doi ardeleni, in gara, la ghiseul de bilete:
- Domnisoara draga, apai te-om ruga si noi sa nie dai doua beletie.
- Da, sigur!... Pana unde sa fie?
- Ma', Gheorghe... Apai tu crezi ca-i musai sa-i spuniem undie merem?
- Nu, ma' Ioane!...
- Domnisoara, nu nie tat intreba die tate si fa binie si da-nie doua beletie!...
- Sigur!... Eu vreau sa va dau; dar, daca nu-mi spuneti unde mergeti, nu stiu cati bani trebuie sa va cer.
- Ma', Gheorghe... No, sa-i spuniem undie merem?
- Apai, dora, nu-i mare bai!... Spunie-i, dara...
- Pai, domnisoara draga, noi merem la nunta!...
Shop Clopotel.ro
![Stiinte ale naturii - Clasa 4 - Manual (Lb. Maghiara) - Tudora Pitila, Cleopatra Mihailescu](https://www.libris.ro/img/pozeprod/10750/10749766-1-small-1.jpg)
home : Chestii distractive : Spanzuratoarea
Spanzuratoarea
_ _ _ HI_ IT_ _ IU
Imi pare rau, ai fost spanzurat!!!
Cuvantul era "RECHIZITORIU"
Joaca din nou.
Shop Clopotel.ro
![Stiinte ale naturii - Clasa 4 - Manual (Lb. Maghiara) - Tudora Pitila, Cleopatra Mihailescu](https://www.libris.ro/img/pozeprod/10750/10749766-1-small-1.jpg)
Evenimentele zilei
10 februarie 1923
Se stinge din viata fizicianul Wilhelm Conrad Rontgen, descoperitorul razelor X
La 10 februarie 1923 trece in nefiinta fizicianul german Wilhelm Conrad Rontgen, descoperitorul razelor X. Ca profesor al universitatii Würzburg, studiind descarcarile electrice in tuburi vidate, a descoperit in anul 1895 emisia unor radiatii penetrante, pe care le-a numit radiatii X care, dupa moartea sa si in pofida testamentului sau, au fost denumite raze Rontgen. In anul 1901 a fost distins cu Premiul Nobel pentru Fizica. Motivatia juriului Nobel: "ca apreciere pentru serviciile extraordinare oferite prin descoperirea remarcabilelor raze".