Horoscopul zilei

Capricorn
(21 Decembrie - 19 Ianuarie)


Ar fi bine sa acorzi mai multa atentie celor apropiati, pentru ca risti sa ai discutii cu parintii din cauza orelor petrecute pe jocurile din telefon. Sigur ca si divertismentul este important, dar nu ar trebui pus pe primul loc inaintea familiei.

› vrei zodia ta

Cultura generala

Saturn este cea mai indepartata planeta care se poate vedea cu ochiul liber. Planeta poate fi observata de pe Terra timp de 10 luni pe an.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Cica era odata un profesor de matematica care se ducea mereu pe la carciuma. Intr-o seara cand se intorcea de la crasma a vazut pe drum o masina 4x4. Beat fiind, acesta a scos cheia si a scris langa 4x4 egal 16. In uramatoarea dimineata proprietarul disperat a dus masina la service, a vopsit-o etc., dar 2 seri la rand scena s-a repetat betivul tot trecea pe acolo si scria la 4x4=16 pana cand proprietarul masinii s-a gandit sa-i puna pe cei de la service sa scrie frumos acolo "egal 16". In urmatoarea seara betivul a trecut p-acolo si vazand "calculul matematic" mandru ca l-a invatat ceva pe proprietar a scris langa inmultire CORECT! 10

› vrei mai mult

home : Chestii distractive : Spanzuratoarea

Spanzuratoarea


Wrong: 6 out of 6

MA_ HIARIZARE


Imi pare rau, ai fost spanzurat!!!

Cuvantul era "MAGHIARIZARE"

Joaca din nou.

Chestii distractive

Evenimentele zilei

13 ianuarie 1918
Rusia rupe relatiile diplomatice cu Romania

La 13 ianuarie 1918, dupa un ultimatum (3 ianuarie), Consiliul Comisarilor Poporului al Uniunii Republicilor Sovietice Socialiste (guvernul bolsevic rus condus de Vladimir Ilici Lenin) rupe relatiile diplomatice cu Romania, intre cele doua tari intervine practic starea de razboi. La punctul 2 al declaratiei se arata ca tezaurul in aur al Romaniei aflat la Moscova "nu va mai putea fi obtinut de oligarhia romana, Consiliul Comisarilor asumandu-si raspunderea pentru conservarea si remiterea in mainile poporului roman". Tezaurul nu a fost restitut Romaniei nici pana in ziua de astazi. Tezaurul roman a fost trimis în Rusia in timpul Primului Razboi Mondial cu scopul de a fi adapostite de armatele Puterilor Centrale, care ocupasera o parte insemnata a Romaniei si amenintau sa ocupe intreg teritoriul national.

› vrei mai mult