Horoscopul zilei

Balanta
(22 Septembrie - 22 Octombrie)


Daca nu ai mai multa grija de sanatatea ta, s-ar putea ca problemele sa apara curand. Acorda mai multa atentie alimentatiei si nu uita sa faci sport! Nu mai lasa pe maine ce poti face azi!

› vrei zodia ta

Cultura generala

Supereroul Human Torch (Torta umana) a fost la inceput android.

› vrei mai mult

Bancul zilei

O blonda pilot se hotareste ca vrea sa invete sa piloteze un elicopter.S-a dus la aeroport, dar singurul elicopter disponibil era pentru un singur om.Instructorul s-a gandit ca poate s-o trimita singura, pentru ca tipa avea deja permis pentru avioane usoare si ca poate sa-i dea instructiuni prin radio.Asa ca blonda s-a urcat in elicopter si a decolat.A ajuns la 500 de metri si totul mergea minunat. A ajuns la un km altitudine si totul mergea perfect.Blonda si instructorul vorbeau prin radio, totul mergea excelent.
La 1500 de metri elicopterul a inceput sa cada rapid.A trecut peste niste copaci si a cazut in padure.Instructorul s-a urcat in masina si s-a dus sa vada daca tipa era ok.Cand a ajuns la marginea padurii a vazut-o venind spre el.
-Ce s-a intamplat?A intrebat instructorul.Totul mergea de minune cand ai ajuns la 1500 de metri, ce s-a intamplat dupa aia?
-Pai, zise blonda, mi s-a facut frig, asa ca am inchis ventilatorul ala mare.

› vrei mai mult

home : Chestii distractive : Spanzuratoarea

Spanzuratoarea


Wrong: 6 out of 6

DOM_ NA_ _ UN_ 


Imi pare rau, ai fost spanzurat!!!

Cuvantul era "DOMINATIUNE"

Joaca din nou.

Chestii distractive

Evenimentele zilei

18 octombrie 1839
Se naste savantul chimist roman Nicolae Teclu

La 18 octombrie 1839 se naste savantul chimist roman Nicolae Teclu, a inventat tipul de arzator "becul Teclu". A devenit celebru in toata lumea prin cele 60 de descoperiri si peste 50 de lucrari originale din domeniul chimiei. Nicolae Teclu a inventat, in 1900, becul de laborator, cu reglare a curentului de aer si gaz, bec de gaz cu regulator, care-i poarta numele. Inventia a fost brevetata in Austria si realizata de firma vieneza W.J. Rohrbeck’s Nachtolger si, la Leipzig, de catre firma Franz Hugershoff. „Becul Teclu" este folosit si astazi in toate laboratoarele din lume si este asemanator cu becul Bunsen, dar reglarea admisiei se face cu un obturator conic si, in felul acesta, se obtine un amestec mai bun al aerului cu gazul si o temperatura mai inalta. Testeaza-ti cunostintele despre mari inventatori in sectiunea Teste din site-ul clopotel.ro

› vrei mai mult