Distractie
Horoscopul zilei
Fecioara
(23 August - 21 Septembrie)
Trebuie sa fii mai zen si sa ai mai multa incredere in tine! Daca vei continua sa fii irascibil/a, sa nu fii surprins/a ca esti "uitat/a" de prieteni.
› vrei zodia taCultura generala
Pestele panglica (Cepola rubescens) - are corp lung de 50 de cm, turtit lateral in forma de panglica, si are o culoare rosie transparenta, care pe partile laterale trece in galben sofran si cenusiu roscat. Acesti pesti, numiti de italieni si Cepola, populeaza apele Marii Mediteranene si ale Oceanului Atlantic. Sursa: Enciclopedia de Biologie - Editura All
› vrei mai multBancul zilei
Intr-o sfanta zi de vineri, un preot intra intr-un restaurant si se aseaza la masa. Vine chelnerul.
-Ce ati dori sa mancati, padre ?
-Aveti cumva aripa de rechin ?
-Nu, imi pare rau, nu avem.
-Atunci ochi de peste-spada ?
-Poftiiiiim ? Nu am avut asa ceva niciodata !
-Nici salata de icre de caracatita ?
-Fara suparare, parinte, la noi nu puteti gasi asemenea mancaruri.
-Prea bine. Atunci adu-mi te rog o ceafa de porc la gratar. Sa fie mai bine patrunsa pe o parte si mai in sange pe cealalta. Dumnezeu mi-e martor, eu am vrut sa mananc peste, dar nu a fost cu putinta.
Shop Clopotel.ro
home : Chestii distractive : Spanzuratoarea
Spanzuratoarea
MA_ _ IA_ IZA_ E
Imi pare rau, ai fost spanzurat!!!
Cuvantul era "MAGHIARIZARE"
Joaca din nou.
Shop Clopotel.ro
Evenimentele zilei
13 ianuarie 1918
Rusia rupe relatiile diplomatice cu Romania
La 13 ianuarie 1918, dupa un ultimatum (3 ianuarie), Consiliul Comisarilor Poporului al Uniunii Republicilor Sovietice Socialiste (guvernul bolsevic rus condus de Vladimir Ilici Lenin) rupe relatiile diplomatice cu Romania, intre cele doua tari intervine practic starea de razboi. La punctul 2 al declaratiei se arata ca tezaurul in aur al Romaniei aflat la Moscova "nu va mai putea fi obtinut de oligarhia romana, Consiliul Comisarilor asumandu-si raspunderea pentru conservarea si remiterea in mainile poporului roman". Tezaurul nu a fost restitut Romaniei nici pana in ziua de astazi. Tezaurul roman a fost trimis în Rusia in timpul Primului Razboi Mondial cu scopul de a fi adapostite de armatele Puterilor Centrale, care ocupasera o parte insemnata a Romaniei si amenintau sa ocupe intreg teritoriul national.