Distractie
Horoscopul zilei
Varsator
(20 Ianuarie - 18 Februarie)
E bine sa te porti frumos cu prietenii din grup, chiar daca ei mai gresesc fata de tine. Nu lasa mandria sa iti strice imaginea. Toti stiu ca esti un exemplu de bune maniere cand vine vorba de comportament.
› vrei zodia taCultura generala
In 1903 Orville Wright a zburat pentru prima oara cu aparatul construit de el si de fratele sau Wilbur.
› vrei mai multBancul zilei
Directorul unei fabrici le propune muncitorilor sa lucreze in fiecare zi mai mult cu 1 ora pentru a creste productivitatea.
Apoi ii intreaba pe angajati daca sunt de acord.
Ionescu : Eu propun sa se lucreze cate 10 ore pe zi pentru a mari profitul companiei.
Popescu: Eu zic ca putem lucra chiar 12 ore pe zi, pentru ca trebuie sa ajungem cat mai repede la nivelul concurentei.
Vasilescu: Am putea sa lucram 16 ore pe zi, suntem obligati sa ne facem datoria.
Gheorghe : Eu propun sa nu mai plecam acasa deloc. Pentru ca acasa ne intalnim cu nevestele si riscam sa se nasca tampiti ca Ionescu, Popescu, Vasilescu!
Shop Clopotel.ro
home : Chestii distractive : Spanzuratoarea
Spanzuratoarea
R_ CHIZITORIU
Imi pare rau, ai fost spanzurat!!!
Cuvantul era "RECHIZITORIU"
Joaca din nou.
Shop Clopotel.ro
Evenimentele zilei
8 ianuarie 1942
Se naste Stephen Hawking
La 8 ianuarie 1942 se naste Stephen William Hawking, fizician englez, teoretician al originii universului si unul dintre cei mai mari cosmologi ai vremurilor, profesor la catedra de matematica de la Universitatea Cambridge. Principalele domenii de cercetare sunt cosmologia teoretica, relativitatea generala si mecanica cuantica. in 1963, la varsta de 21 de ani, Hawking observa pentru prima data o slabiciune a muschilor. in urma unui examen medical, se constata o boala progresiva de neuron motor, afectiune cunoscuta sub numele de scleroza laterala amiotrofica. I se dau maximum 2 ani de trait. Hawking nu cedeaza, continua sa lucreze, in ciuda agravarii continue a invaliditatii. Paralizia progreseaza si, cu timpul, devine complet imobilizat, isi pierde vocea si este constrans sa comunice cu ajutorul unui computer sofisticat (conceput special pentru el de un prieten), care poate fi controlat cu miscari ale capului si globilor oculari, la o viteza de cincisprezece cuvinte pe minut. Infirmitatea nu il poate impiedica sa isi continue activitatea didactica si stiintifica. Se stinge din viata la data de 14 martie 2018. Impreuna cu fiica sa, Lucy Hawking a scris seria de carti George si Universul. Afla mai multe din articolul Pentru ce a ramas cunoscut celebrul om de stiinta Stephen Hawking.